Sağlık

Eşime yastık alma dönemi sona mı yaklaşıyor? Ayrı Yataklarda Uyumanın Dosyasını Açıyoruz!

Birçok kişi, sağlıklı bir bağlantı için partnerlerin her zaman aynı yatakta uyuması gerektiğini öne sürüyor. Ancak son araştırmalar bunun tersini gösteriyor. Çünkü sanılanın aksine partnerlerin farklı yataklarda yatması ilişkinin sağlığını önemli ölçüde iyileştirebilir. Her şeyin normal olduğu gibi burada da dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var.

O halde gelin bu uyum sorununu başka bir yatakta detaylı olarak tartışalım!

Partnerinizle farklı yataklarda uyumak ilişkiniz için kurtarıcı olabilir.

Uyku sağlığını ve farkındalığını artırmak amacıyla faaliyet gösteren Better Sleep Council (BSC) tarafından yapılan araştırmaya göre; Eşinizle farklı yataklarda uyumak bağlantınızı kurtarabilir. Şaşırtıcı değil mi? Ancak araştırmaya göre çiftlerin %25’i farklı yataklarda uyumayı tercih ediyor ve bu yatakların bir kısmı aynı odada bulunuyor. Yani farklı yataklarda uyurken bile partnerinize yakın olmanız mümkün. Tek farkla, ihtiyacınıza uygun seçilmiş yatağın konforuyla! ?

Ayrı yataklarda uyumak bazen normalden çok daha rahat olabilir.

Yapılan araştırmaya göre; Partnerinizle farklı yataklarda uyumak sandığınız kadar kötü değil çünkü her iki tarafın da uyku kalitesini arttırmada oldukça başarılı. Özellikle uyku sırasında horlayan, yorganınızı çalan, tekme atan veya konuşan bir partneriniz varsa, maksimum uyku verimi almak için yatakları ayırmayı deneyebilirsiniz.

Partnerlerin rahat uyumaları fiziksel sağlıkları açısından son derece önemlidir.

Sağlıklı uyku, sağlıklı yaşamın temel ihtiyaçlarından biridir. Bu nedenle geceleri size çok sarılan ve istemeden de olsa baskı uygulayan partnerinizden farklı bir yatakta uyumayı düşünebilirsiniz. Çünkü partnerlerin ihtiyaçlarına uygun yataklarda uyumak sadece uyku kalitelerini arttırıp güne dinç başlamalarını sağlamakla kalmıyor; Aynı zamanda obezite, stres ve diyabet gibi ciddi riskler içeren sağlık sorunları riskini de azaltır. ✌️

Ayrı yataklarda uyumak anlamsız tartışmaları engelleyebilir.

Farkında olmasanız bile uyku kalitenizin kötü olması nedeniyle partnerinizle çok fazla tartışıyor olabilirsiniz. Aslında uyku gün içindeki ruh halimizi ve motivasyonumuzu etkileyen bir durumdur. Bu nedenle gece tam olarak istediğiniz uykuyu almanız üzerinizdeki gerilimi ortadan kaldırabilir ve gereksiz tartışmaların önüne geçebilir. Ayrıca kavga sonrası farklı yerlerde uyuyup uyanmak da vücut sağlığı açısından faydalı olabilir. ?

Aynı yatakta uyumanın yarattığı cinsel gerilim her zaman iyi değildir.

Partnerlerin her gece aynı yatakta yatması, mutlaka cinsel ilişkiye girecekleri anlamına gelmez. Ancak birçok kez birlikte uyumak, sarılmak veya birbirine dokunmak, taraflardan her ikisi veya taraflardan biri üzerinde cinsel baskı oluşturabilir. Farklı yataklarda uyum olması durumunda bu gerginlikler ortadan kalkar ve her iki taraf da rahat uyuyabilir.

Aslında farklı bir yatakta uyumak cinsel hayatınıza renk katmak için idealdir.

Rutin hale gelen ve zorunluluk haline gelen cinsel hayatınıza renk katmak için farklı yataklarda uyumayı deneyebilirsiniz. Çünkü her iki tarafın da maksimum uyku verimi almasına ve cinsel açıdan daha enerjik olmasına yardımcı olur. Ayrıca birden fazla kez, sık aralıklarla ve duygu doruklarına varmadan gerçekleşen cinsel ilişkinin yerini çok daha kaliteli ve keyifli bir cinsel yaşam alabilir. Geceleri birbirinizi özlediğinizde keyfi çok daha renkli hale getirebilirsiniz. ?

İlişkiyi güçlendirmek için farklı yataklarda uyumak gerekebilir.

İlişkilerdeki en büyük sorunlardan biri alışkanlıkların onları rutine bağlamasıdır. Bu sadece cinsel ilgi açısından yorumlanmaması gereken bir konudur. Gece partnerinize sarılarak, dokunarak uyumak istemiyorsanız bunun nedeni uzun süredir aynı yatakta rahatsız bir şekilde uyumanız olabilir. Hem kendinize ait bir alanın olduğu hem de geceleri kesintisiz uyuyabileceğiniz bir uçakta birbirinize olan sevginiz yeniden canlanacak. ?

İlişkilerde bireysel alan çok ama çok değerlidir.

Sağlıklı bir ilişkide partnerlerin hayatın her anında kendilerine ait özel alanlarının olması önemlidir ve buna uyku da dahil olabilir. Çünkü sürekli aynı yerde olmak, her şeyi aynı anda yapmak dikkatinize sandığınızdan daha fazla zarar verebilir. Günlük yaşamda zaman zaman kendinize alanlar aradığınız gibi, uykuda da benzer ihtiyaçlarınızın olduğunu unutmamalısınız. Bu, ikinize de kendinize biraz zaman ayırmanız için mükemmel bir fırsat verecektir. ?

Partnerinizin ruh halinden etkilenmemek için farklı bir yatakta da uyuyabilirsiniz.

Günlük yaşamdaki iş ya da eğitim stresi partnerler için aynı şekilde ilerlemiyor ancak hepimizin yerine getirmesi gereken farklı sorumlulukları var. Dolayısıyla özellikle verimli çalışmanız veya konsantre olmanız gereken zamanlarda partneriniz strese giriyorsa bundan doğrudan etkileneceksiniz. Uyku sırasında bile partnerinizin karmaşık ruh hali, güçlü bedeni ve davranışları ve hareketleri sizin için oldukça zorlayıcı hale gelebilir. Bu nedenle her zaman olmasa da, rahat bir uyku alanının tamamen kendinize ait olması gerektiğini düşündüğünüz anlarda yatakları ayırabilirsiniz.

Yatakları ayırmanın normal olduğunu bilerek başlamanız yeterli.

Birlikte uyumanın ve ayrı uyumanın kendi avantajları vardır. Ancak ilişkilerde gereksinimler her zaman aynı olmak zorunda değildir, dolayısıyla bağlılığı artırmak ve ilişkiyi çok daha iyi bir düzeye getirmek için farklı yataklardaki uyum konusunda biraz açık fikirli olmakta fayda var. Çünkü bireysel ihtiyaçlara ve konfora değer verilen, her iki tarafın da maksimum uyku kalitesine sahip olduğu bu yeni düzen, siz ve partneriniz için sandığınızdan çok daha iyi olabilir. ?

dursunbeyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu