Sağlık

Fransa’da tatil sezonu, Covid-19 varyantının yayılmasına neden oldu

Uluslararası Fransız Radyosu’nun (RFI) haberine göre, Fransız Halk Sağlığı Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Eris vaka sayılarında artışın tüm bölgelerde gözlemlendiği ancak en yüksek artışın tanınan tatil bölgelerinde olduğu bildirildi.

Fransa’da son günlerde Kovid-19 şüphesiyle hastaneye kaldırılanların sayısında artış gözlemlenirken, yapılan açıklamada, 15 yaş arasındaki bireylerde Kovid-19 şüphesiyle vakaların yüzde 25 arttığı belirtildi. ve bir önceki haftaya göre 74.

Bu oranın 74 yaş üstü bireylerde yüzde 34, iki yaş altı bebeklerde ise yüzde 56 arttığı bildirildi.

Nouvelle Aquitaine, 31 Temmuz-6 Ağustos tarihleri ​​arasında yapılan 789 pozitif PCR testi ile en fazla pozitif olay bildiren bölge oldu.

Tatil bölgeleri tetiklendi

Occitanie’de 730, Başkent Paris’in bulunduğu Ile-de-France’da 689 ve Provence-Alpes-Côte d’Azur bölgesinde 638 test sonucunun pozitif çıktığı açıklandı.

İnsanların tatil bölgelerinde, şenliklerde ve diğer etkinliklerde sosyalleşmek için ortaya çıkmasının Eris’in yayılmasını tetiklemiş olabileceği belirtilirken, yeni olayların üçte birinden fazlasının Eris ile ilgili olabileceği kaydedildi. Kovid-19’un Omicron varyantının türevi.

Varyant istikrarlı bir şekilde büyüyor

Rapora göre, daha önce “gözlem altındaki varyant” olan ve statüsü “izlenecek varyant” olarak değiştirilen Eris’in yaygınlığında istikrarlı bir artış yaşandı ve 51 ülkeden 7.000’in üzerinde numune Türkiye’nin prestijiyle paylaşıldı. 7 Ağustos

Mevcut kanıtlara dayanarak, Eris’in oluşturduğu halk sağlığı riski, mevcut diğer Covid-19 varyantlarının riskine benzer şekilde “küresel olarak düşük” olarak değerlendirildi.

Ayrıca Eris’in özelliklerine bağlı olarak küresel olarak yayılabileceği ve vakaların artmasına neden olabileceği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu