Ekonomi

Sanal Kartlar ve Şifreler Artık KDV’ye Tabi

Gelir İdaresi Başkanlığı en çok merak edilen konuya nihayet açıklık getirdi. Resmi Gazete’de yer alan duyuruya göre, sanal veya fiziki ortamlarda satılan kart, şifre ve kodların kullanımına ilişkin karar açıklandı. Artık katma değer vergisine (KDV) tabi olacak. Detaylar burada…

İnternette kullanılan kart ve şifreler KDV’ye tabi olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni düzenlemeyle kart, şifre ve kodlara ilişkin KDV uygulamalarına ilişkin esasları belirledi. Artık bilgisayar oyunlarında kullanılan kart, şifre ve kodların ithalatı ve satışı KDV’ye tabi olacak.

Aktivasyonlar, e-pinler, oyunlar, dijital ürünler, cüzdan kodları, hediye kartları/kuponlar online sitelerde veya fiziksel mağazalarda satışa sunuldu. Yeni düzenlemeyle artık bu ve benzeri formattaki işlerin ithalatından ve satışından KDV tahsil edilecek.

Öğrenciler burada! A101 vergisiz telefon ve bilgisayar satıyor

KDV uygulama tebliğine ilişkin açıklama Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer aldı. Buna göre Türkiye’de yaşayan vatandaşlar, yabancı firmalardan kart, şifre ve kod alırken bu durumu beyan edecek. Daha sonra belirtilen KDV’yi ödeyecektir.

KDV mükellefi olmayan Türkiye’de yerleşik gerçek kişiler için de bir karar bulunmaktadır. Bu kişiler yurt dışındaki elektronik hizmet sağlayıcılardan kart pin ve kodları aldıklarında yabancı yerleşik firmanın bu işlemi KDV için beyan etmesi gerekmektedir. Ayrıca Türkiye’de satış yapılması durumunda satıcı firmalar hesaplanan KDV’yi beyan edeceklerdir.

Yeni düzenleme aynı zamanda cüzdan kodları veya benzer isimler altında satılan ancak belirli bir ürün veya hizmetin eşdeğerini temsil etmeyen kılıfları da kapsıyor. Bu durumda ödeme aracı olarak kullanılacak kart, şifre ve kodların yurt dışından temini veya Türkiye içinde satışı KDV’ye tabi olmayacaktır.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu