Haber

Antakya Medeniyetler Korosu Beylikdüzü’ne konuk oldu

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 7 üyesinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin enkazdan kurtarıldığı Antakya Medeniyetler Korosu üyelerini ağırladı. Hatay ile olan güçlü bağların hiçbir zaman kopmayacağını belirten Lider Çalık, “Hatay çok önemli bir şehir ve o şehrin yeniden ayağa kalkması gerekiyor. İnşallah en kısa zamanda Hatay’ı kültürüyle, varlığıyla, tüm değerleriyle yeniden inşa edeceğiz” dedi.

“Antakya Medeniyetler Korosu” üyeleri, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde 7 üyesi hayatını kaybeden ve birçoğu enkazdan kurtarılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ı ziyaret etti. Beylikdüzü Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette Önder Çalık, koro üyelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Kadim bir kent olan Hatay ile kurulan güçlü bağların hiçbir zaman kopmayacağını vurgulayan Lider Çalık, “Antakya Medeniyetler Korosu’nun değerli üyelerini Beylikdüzü’nde ağırlayarak acılarını ve umutlarını paylaştık. Hatay güzel günlerine dönecek, Antakya Medeniyetler Korosu’nun sesi yeniden coşkuyla yükselecek. Buna yürekten inanıyorum. Orada yaşananlar ve anlatılanlar insanın boğazına düğümleniyor. Antakya Medeniyetler Korosunu çok sevdik ve onları Yaşam Vadisi’nde 9.’sunu düzenlediğimiz Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda ağırladık. Çok keyifli bir geceydi, inşallah eski günlerimize geri döneriz. Hatay çok değerli bir şehir ve o şehrin yeniden ayağa kalkması gerekiyor. İnşallah en kısa zamanda Hatay’ı kültürüyle, varlığıyla, tüm değerleriyle yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat, ilk günden itibaren Beylikdüzü’nden arama kurtarma ekiplerinin Hatay’a geldiğini belirterek, “Bunu çok kişi bilmez ama o gece Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık herkesle görüştü. çalışanlarını belediyeyi bir araya getirerek neler yapabileceğimizi ve nereye ulaşabileceğimizi anlattı. Hep birlikte bu işe yüreklerini koydular. Hatay’ın dört bir yanında Beylikdüzü oradaki insanlara dokundu. Belediyenin araçlarını, çalışanlarını, insanlarını gördünüz. Buraya gelme sebebim vefadır. Şehrime dokundukları için Allah onlardan binlerce kez razı olsun. Beylikdüzü bizim için başka bir yer ve kendimizi evimize gelmiş gibi hissediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu