Haber

Özbekistan Şairi ile Türk Şairinin Dostluğu Aşka Dönüştü

Aydın’ın Didim ilçesinde düzenlenen 17. Uluslararası Didim Şiir, Müzik, Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan Özbekistanlı Nazira Boymurodova ile Coşkun Tağa’nın dostluğu aşka dönüştü. Duygularını önce mısralara sonra da birbirlerine aktaran iki genç, Özbekistan’da düzenlenen muhteşem bir törenle dünya evine girdi. Gençlerin düğün ve nikah töreni her iki ülkenin bayrakları altında gerçekleştirildi.

Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği üyesi Coşkun Tağa (44) ile Türk ve Dünya Şairler Birliği Özbekistan Temsilcisi gazeteci ve şair Nazira Boymurodova (43), düzenlenen 17. Uluslararası Didim Şiir, Müzik, Kültür ve Sanat Festivali’nde buluştu Geçen yıl Didim’de. Meslekleri nedeniyle burada başlayan dostlukları bir süre sonra aşka dönüştü. Boymurodova ve Tağa, evlilik kararının ardından düzenlenen nikah töreniyle dünya evine girdi. Ellerinde iki ülkenin bayraklarıyla salona giren ve salonda asılı bayrakların gölgesinde nikah törenini gerçekleştiren çift, Türkiye’de Özbekistan geleneklerini de kapsayacak bir düğün töreni düzenleyeceklerini belirtti. .

4 ay önce Didim’de düzenlenen festivalde tanıştıklarını belirten Coşkun Tağa, “Benden şu an eşim olan ancak o gün misafirimiz olan Nazira’ya yardım etmem istendi. İkimiz de bekar olduğumuz için bize yakıştılar. Ancak , aramızda hiçbir şey olmadı. İlk defa festivalde ve öncesindeydi. Tanıştığımız bazı kişiler aynı anda hem bana hem de eşime “Birlikte çok yakışıyorsunuz” diyorlardı. Bu kızı kaçırmayın, bu çocuğu da kaçırmayın.” Biz hep arkadaş olduğumuzu, böyle bir şeyin olmadığını söyledik. Festival sona ererken Türk ve Dünya Şairler Kulübü Özbekistan temsilcisi olan eşim, derneğin Aydın şube başkanıyla görüşmek için Aydın’a gideceğini söyledi, ben de ‘Birlikte gideceğiz’ dedim. Birlikte Aydın’a döndük. Nazira Hanım’a Aydın’da bulunduğu 1 haftalık süre boyunca eşlik ettim. Bu süreçte ikimiz de şehrimizi gezdik. “Kendisini tanıştırdım, etrafı gezdirdim. O da Aydın’ı çok seviyordu” dedi.

Tağa, Didim’deki festivalde tanıştıkları Sebahattin ve Fatma Yaldız çiftinin daveti üzerine Yenipazar’daki bir dağ köyündeki evlerine kahvaltı için gittiklerini, orada geçirdikleri süre içerisinde iyice yakınlaşarak karar verdiklerini sözlerine ekledi. evlenmek. Tağa, “Ertesi gün Nazira’yı ailemle tanıştırdım. Allah ailemden razı olsun. O da kararımızı memnuniyetle karşıladı. Daha sonra eşim vizesiz seyahat döneminin sonuna yaklaştığımız için Özbekistan’a dönmek zorunda kaldı. onunla Özbekistan’a geldik ve düğün işlemlerine başladık. Buradaki evlendirme dairesi kural gereği düğün tarihini bir ay sonra veriyordu. Annem 14 Kasım 2018 dedi. O da vefat etti. O günden bu yana her 14 Kasım’da Bizim için bir hüzün yıl dönümü. Bu arada 14 Kasım’da nikahımız vardı ve 14 Kasım’ın sadece üzüntünün değil, mutluluğumuzun da yıldönümü olmasını istiyordum. 14 Kasım bizim mutluluğumuzun yıldönümüydü.” 14 Ocak’ta evlendik, düğünümüzü de yaptık” dedi.

Türkiye ve Özbekistan bayrakları eşliğinde düğün salonuna girdiler.

Boymurodova’dan çok memnun olduklarını ve Özbekistan’daki düğünün ardından Türkiye’de de düğün yapmak istediklerini belirten Tağa, şöyle konuştu: “Çocukluğumdan beri hep bir Türk ülkesine gitmek istemiştim. Evliliğim vesilesiyle ben de bir Türk ülkesine gitmek istemiştim. İlk yurtdışı seyahatimi Özbekistan’a yaptım. Aynı zamanda çocukluk hayalimdi.” Öyle oldu ve evlendim. Üstelik Özbekistan’da kendimi hiçbir zaman yabancı hissetmedim. Sanki Aydın’dan başka bir şehre gitmişim gibi hissettim. Elimizde Türkiye ve Özbekistan bayraklarıyla salona girdik ve duvarda asılı bayrakların gölgesinde düğünümüzü yaptık. Bu özellikle ailelerimiz için geçerliydi. Bu dönemde bizlere her zaman destek olan dostlarımıza minnettarız. Bundan sonra hem bir aile hem de bir köprü olacağız. Vatanımızla ecdadımızın vatanı arasında sevgi köprüleri kurmaya gayret edeceğiz. Dolayısıyla sorumluluğumuz her zamankinden daha büyük olacaktır. Bunun bilinciyle daha çok çaba göstereceğiz. Öte yandan toplumumuza renk katan, Özbekistan’ın tanınmış sanatçılarından dostumuz Ulug’bek Hamroyev, Başkurt Türklerinden sanatçı Minsulu Kuliyeva, Nodira Alimova, Latofat Jo’raboyeva ve Özbekistan’ın usta gazetecilerinden Sultonboy Dehqonov. , Azerbaycanlı şairler Elsever Beydemir ve Ali Nasırlı, Qadriyatfilm Direktörü Ma’ruf Hasanov Ziyaretimizi üstlenen Tacik Milli Sivil Merkez Rehberi Orzigul Abdurahmanova’ya, Ahıska Türkleri Abdumannon Raxmonov ailesine, Taşkent Navroz Folklor Ekibi’ne ve özellikle Özbekistanlı şair dostumuz Zilolabonu Xoliqova’ya teşekkür ederiz. Katkılarından dolayı düğünümüz sırasında çekilmiş fotoğraflar. Türkiye’de düğün yapıp sevincimizi oradaki dostlarımızla paylaşmak istiyoruz. “Türkiye’deki düğünümüze Özbekistan geleneklerini de dahil edeceğiz” dedi. – AYDIN

haber-pazarcik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu