Haber

Spor ve Egzersiz Programı Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Faktör

Egzersiz yapmak için bir program hazırlamanız gerekir. Programı nasıl hazırlayacağınızı bilmiyorsanız bu içerik tam size göre. Antrenman programı hazırlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini gelin birlikte görelim!

1. Bir program hazırlamadan önce amacınızın ne olduğunu belirlemeniz gerekir.

Spor yaparken amacınızı belirlemeli ve ona göre program hazırlamalısınız. Kilo vermek ve kas kütlesini artırmak için bir hedef belirlemeniz ve programınızı buna göre oluşturmanız gerekiyor.

2. Bu programı hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli şey sağlığınızdır.

Antrenman yaparken sağlığınız çok önemlidir. Sağlık durumunuza göre bir program yapmalısınız. Kronik ya da ciddi sorunlarınız varsa bu konuda bir doktora görünmenizde fayda var. ?

3. Program yaparken en önemli faktörlerden biri eğitim seçimidir.

Egzersiz seçerken hedeflerinizi aklınızda tutmalısınız. Kalori yakmak ve kaslarınızı artırmak için seçeceğiniz egzersizler farklı olacaktır. Tek antrenmanla program hazırlamak yerine farklı antrenmanlarla programınızı çeşitlendirebilirsiniz. ?️

4. En zor hareketleri programın başında hemen yapmayı beklemeyin. Bu bir süreçtir ve yavaş yavaş ilerleyecektir.

Programınızı hazırlarken kolay egzersizlerle başlamalı ve zamanla bunları zorlaştırmalısınız. En zor hareketlere bir anda başlamak hem sizi zorlayacak hem de motivasyonunuzu düşürecektir.

5. Program hazırlarken ne zaman ve ne kadar süre antrenman yapacağınızı da planlamalısınız.

Bir program hazırlamanın temeli son teslim tarihlerini belirlemektir. Seçtiğiniz antrenmanları ne zaman yapacağınıza ve her antrenmanın süresine farklı karar vermeniz gerekiyor. Haftalık programınızı hazırlayarak kendinizi daha kolay planlamanız mümkün.

6. Bu program boyunca beslenmenize dikkat etmeniz gerekmektedir.

Sporcu beslenmesi ve beslenme birbirinden ayrılamaz. Spor yapmaya karar verdiyseniz o zaman beslenmenize de dikkat etmelisiniz. Antrenman programınıza benzer bir beslenme planı yaparak kendinize stabil bir beslenme oluşturabilirsiniz.

7. Çok fazla egzersiz yapmak vücudunuzu yorabilir. Vücudunuzu rahatlatmanın yolu dinlenmektir.

Programınızı yaparken her gün antrenmana yer vermemelisiniz. Bir günü dinlenme günü olarak belirlemeniz gerekiyor. Bu sayede aşırı antrenman sonucu sakatlanma riskiniz azalır.

8. Antrenman yaparken yapılan en büyük hatalardan biri ısınmamaktır.

Isınmadan antrenmana başlamak size yarardan çok zarar verecektir. Antrenman programınızı uygulamaya başlamadan önce mutlaka ısınmanız gerekmektedir. Antrenman programınızı bitirdiğinizde soğumayı unutmayın.

9. Programınızı sürdürmenin yolu motive kalmaktır.

Programınıza devam etmek için kendinize nedenler bulmalısınız. Her gün antrenman yapmak için bir neden bulmak zor olabilir ancak kural, motivasyon için bir neden bulmaktır.

10. Programınız rutin hale gelirse canınız sıkılabilir. Bu yüzden programınızı çeşitlendirmelisiniz.

Aynı programı tekrar tekrar yapmak sıkıcı olabilir. Bu nedenle monoton programınızı değiştirerek daha çekici hale getirebilirsiniz. Farklı egzersizler deneyerek ya da farklı sporları programınıza dahil ederek daha uzun süre spor yapmanız mümkün.

habertasova.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu