Teknoloji

Katlanabilir telefon pazarından iki dev çıkabilir

Huawei, Oppo, VivoVe SAMSUNG Katlanabilir ürün gruplarında ve iş stratejilerinde önemli değişiklikler geliyor. Bu durum, küresel katlanabilir telefon pazarının bu yıl beklenmedik gelişmelere sahne olacağının sinyalini veriyor.

Yeni bir rapora göre Huawei, Samsung’un başarılı katlanabilir serisine yeni bir katlanabilir telefonla karşı atak yapmayı planlıyor. Huawei’nin, 3 kez katlanabilen Z şeklindeki bu telefonu 2023 yılının ilk yarısında üretime sokmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Katlanabilir panel, tam açıldığında 10 inç büyüklüğünde olacak, yani bir televizyona dönüşebilecek. tam teşekküllü tablet.

Bununla, Huawei’nin bu gizemli katlanabilir cihazına yanıt olarak Samsung’un, katlanabilir bir telefon geliştirmesini tamamladığı iddia edildi. Samsung’un fuarlarda sergilediği katlanabilir prototipler, katlanabilir cihazlar için kullanılan ekran teknolojisinin aynısını temel alıyor. Ancak katlanabilir bir telefon, tek veya çift katlanabilir telefondan tamamen farklı bir form faktörüne sahip olacaktır.

Öte yandan diğer kaynaklar, Samsung’un da Huawei’ye benzer bir telefon çıkarabileceğini ve katlanabilir telefon planlarını şimdilik rafa kaldırabileceğini belirtiyor. Durum ne olursa olsun, 2024 yılında küresel katlanabilir telefon sektöründe Huawei ve Samsung’un yeni form faktörlerinden daha büyük bir sürpriz olabilecek bir detay daha var.

Oppo ve Vivo sahneden ayrılıyor mu?

Hankyung’un haberine göre Çin’in en büyük iki akıllı telefon üreticisi Oppo ve Vivo, artık katlanabilir telefon geliştirmeme kararı aldı. Huawei, Samsung ile rekabet edebilmek için katlanabilir telefon pazarına saldırmaya istekli görünse de hem Oppo hem de Vivo’nun katlanabilir segmentin kendileri için karlı olmadığı sonucuna vardığı iddia ediliyor.

Samsung, katlanabilir telefon pazarındaki liderliğini 2023 yılının her çeyreğinde büyük bir farkla sürdürdü. Huawei, Çin’deki pazar payı sayesinde en büyük ikinci katlanabilir telefon üreticisi haline geldi ancak Oppo ve Vivo dahil diğer birçok üretici bu başarıya ulaşamadı. aynı başarı.

Şu anda en popüler katlanabilir telefonlar arasında Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5’in yer aldığını söyleyebiliriz çünkü Samsung, tek katlama segmentini tamamen çözmüş durumda.

haberselcuklu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu