Haber

Diyarbakır’da arızalanan doğalgaz hattında onarım çalışması başlatıldı

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Diyarbakır’da hasar gören doğalgaz iletim hattında onarım çalışmasına başlandığı bildirildi.

Diyarbakır Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.’den yapılan açıklamada, deprem nedeniyle şehre doğal gaz taşıyan BOTAŞ boru hatlarının da hasar gördüğü belirtildi.

Doğal gaz iletim hatlarındaki onarım çalışmalarının BOTAŞ tarafından 2 gün süreceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Öncelikle büyük tüketici ve sanayi tesislerinin gaz arzı durdurulmuştur. Ancak konutlara giden doğalgaz akışının kesilmemesi için vatandaşlarımızın şehir içi boru hattı şebekesinde kalan doğalgazı idareli tüketmesi gerekmektedir. Bu nedenle iki gün boyunca zorunlu haller dışında gündüz saatlerinde tüketimden kaçınılması ve konutlara doğalgaz akışının kesilmemesinin sağlanması gerekmektedir. saat 22.00’ye kadar ve hayati önem taşıyanlar dışında doğalgaz kullanılmaması. Konu, Bakanlık ve Valilik kriz merkezleri tarafından da yakından takip edilmektedir. İlimizde doğal gaz arzı sağlandığında tekrar kamuoyu bilgilendirilecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu