Ekonomi

Ordulu Üreticiler Taze Fındığı 60 Liraya Satıyor

Ordulu üreticiler, Karadeniz Sahil Yolu kenarlarına kurdukları tezgahlarda taze fındığı kilogramı 60 liradan satmaya başladı.

Ordu’nun kıyı kesimlerinde fındık hasadına yaklaşık 2 hafta kala, kollarından topladıkları taze fındığı tezgahlara koyan üreticiler, çoğunlukla gurbetçilere ve turistlere satış yaptıklarını, bazen de günde 40 kilo satış yaptıklarını ifade etti. Üreticiler, satışların önceki yıllara göre daha düşük olduğunu belirterek, gün boyu satış beklediklerini belirtti.

“Satışlar bu yıl zayıf”

Yol kenarlarında fındık satışı yapan Coşkun Çarkçı, dönem başlangıcı olduğunu belirterek, “Şu an satışlar zayıf, taban fiyatımız inşallah 100 lira civarında olur. Sezon tam başlamadığı için işler zayıf. Fiyat 50-60 lira arasında ama vatandaş bazen almak istemiyor. Genellikle farklı illerden müşteriler yani yoldan geçenler oluyor.

“Satılık için akşama kadar burada bekliyoruz”

Olgun Çarkçı isimli satıcı da topladıkları fındığı 50-60 liraya satmaya çalıştıklarını belirterek, “Toptan alana 50 lira veriyoruz. Zor iş, sabah erkenden toplayıp buraya getiriyoruz ve akşama kadar burada satışa bekliyoruz” dedi. – ORDU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu