Haber

TİKA’dan Nijer’deki bir devlet hastanesine donanım desteği

Türk İşbirliği ve Bütünleşme Ajansı (TİKA), Nijer’deki Niamey Devlet Hastanesi’ne donanım desteği sağladı.

TİKA’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Niamey Devlet Hastanesi acil servisinde kullanılmak üzere defibrilatör, hasta gözetim monitörü, tekerlekli sandalye, EKG cihazı, oksijen tüpü, hasta yatakları, acil servis çantası, sedye, muayene odası TİKA tarafından temin edildi. insan kapasitesini geliştirmeye yönelik eğitimler vermektedir. kit, tansiyon aleti ve oksimetre gibi tıbbi ekipman temin edildi.

Teslim törenine Türkiye’nin Niamey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mahir Saruhan, TİKA Niamey Koordinatörü Tanju Polat, Nijer-Türkiye Dostluk Hastanesi Başhekimi Rezzan Sümeli ve hastane personeli katıldı.

Törende bir konuşma yapan kurum temsilcileri, TİKA’nın Nijer’de yürüttüğü değerli sağlık çalışmalarına vurgu yaparak, iki ülke arasındaki iş birliğinin devam etmesi dileklerini iletti.

Nijeryalı sağlık çalışanlarına yönelik eğitimler düzenlendi

TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı iş birliğinde başlatılan Acil Tıp Kapasite Geliştirme Programı kapsamında Nijerli sağlık çalışanlarına yönelik “Acil Durum ve Doğal Afetlere Müdahale” konulu eğitimler düzenlendi.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve “eğitici” unvanını alan Nijeryalı sağlık çalışanları, TİKA’nın desteğiyle yürütülen eğitim programları ile Nijeryalı meslektaşlarına eğitim veriyor.

Bu kapsamda Niamey’in en çok ziyaret edilen hastanesi olan Niamey Devlet Hastanesi’nin acil servisinde görev yapan 30 acil sağlık çalışanına “eğitici” unvanıyla sağlık çalışanları tarafından eğitim verildi.

kartepehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu