Ekonomi

İş dünyası vize sorununa çözüm arıyor

Küresel iş dünyasında değişen rekabet kurallarıyla birlikte iş insanları için vize serbestisi konusu her zamankinden daha önemli hale geldi. Vize sorunlarının her geçen gün arttığı küresel iş dünyası, seyahat kısıtlamalarından kurtulmak için alternatif yollar aramaya devam ediyor. Bu alternatiflerin başında yatırım ve ikamet programları yoluyla vatandaşlık gelmektedir. Yatırım göçü dünya çapında hızla artarak 2022 yılında 20 milyar avroya ulaşırken, vatandaşlık ve yatırım yoluyla oturma izninin de önümüzdeki dönemde küresel iş dünyasının en önemli gündem maddelerinden biri olması bekleniyor.

Dünya çapında 45’i aşkın ofisi ile yatırım ve oturum programlarıyla vatandaşlık konusunda danışmanlık hizmeti veren Henley & Partners, bu değerli gündem doğrultusunda düzenlediği ‘Varlık Koruma Semineri’ ile İzmirli iş dünyasını buluşturdu. Etkinliğe Henley & Partners’ın İspanya, Portekiz ve Kanada’dan iş ortakları da katıldı. Bu üç ülke, geniş ikamet ve vatandaşlık imkanları ve güçlü pasaportlarıyla öne çıkıyor. İspanya, gayrimenkul satın alarak Avrupa’da ikamet elde etmek için en cazip ülkelerden biri olarak kabul ediliyor. Madrid emlak raporlarında öne çıkıyor ve 500 bin euroluk yatırımla konut alınabiliyor.

Öte yandan kısa dönem ikamet izni ile Avrupa’da vatandaşlık almanın mümkün olduğu Portekiz’de geçtiğimiz günlerde parlamento tarafından onaylanan yasaya göre yatırımcılar 6-7 yıl beklemek yerine 5 yıl içinde vatandaşlık alabilecek. yıllar. Kanada Başlangıç ​​Vizesi Programı, Kanada’da varlık kurmak isteyen şirketlerdeki ve büyüyen işletmelerdeki girişimcilere ve aktif yatırımcılara kalıcı ikamet sağlamayı amaçlamaktadır. Programın öne çıkan şartlarından biri IELTS5/CLP sınavlarında İngilizce veya Fransızca dil yeterliliğine sahip olmaktır.

“Seyahat kısıtlamaları iş dünyasının önündeki en büyük engel”

Seminerin açılış konuşmasını Henley & Partners Türkiye Müdürü Burak Demirel yaptı. Yeni dünyada küresel vatandaşlık kavramının ön plana çıktığını hatırlatan Demirel, “Bu rekabette bir başka kaldıraç noktasındayız. Kaldıracımızın ana noktası pasaportların bulunduğu kuvvet alanıdır. İş dünyası liderleri için hem vize serbestisi hem de yatırım göçü; Bunu ülkelerin ekonomik ilerlemesi için değerli bir kaldıraç olarak görüyoruz. Küresel ölçekte ekonomik faaliyet giderek zorlaşıyor. Tartım noktaları da farklıdır. Uzun süredir yaşadığımız vize krizleri eylem alanlarımızı daha da kısıtlıyor. Bu anlamda vatandaşlık ve ikamet programları, vizesiz seyahat olanaklarına erişmenin en değerli alternatifi olarak öne çıkıyor. “Ülkeler arasındaki iş birliğini güçlendiriyor ve pekiştiriyoruz” dedi.

haberseydiler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu