Haber

Mahmutyazıcıoğlu davasında kararlara itiraz: Savcı cezaları çok yüksek buldu

Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 27 Ocak’ta Yeşilköy’de ortağı olduğu balık lokantasına düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 16 Mayıs’ta iddianame hazırlandı. olaydan sonra yürütülen soruşturmanın çerçevesi. İddianamede 20 sanıktan 10’u hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli hapis cezaları istendi.

Artı Gerçek haberine göre, olaya ilişkin davanın kararı Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 22 Ocak’ta açıklandı. Açıklanan kararın ardından savcı tarafından Bölge Adliyesi’ne dilekçe sunuldu.

Savcı, dilekçesinde, sanıklar Ali Yasak ve Kadir Yasak’ın ‘haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları gerekirken, bu sanıklara haksız tahrik suçundan indirim yapılmaksızın daha fazla ceza verildiğini belirtti. Sanıklar Seccad Yeşil ve Serkan Dakman’ın ‘haksız tahrik altında kasten öldürmeye yardım’ suçundan cezalandırılmaları gerekirken, savcı bu sanıkların ‘kasten öldürme’ suçundan mahkum olduklarını ve haklarında haksız tahrik indiriminin uygulanmadığını belirtti.

‘Usul ve hukuka aykırı’

Her ne kadar sanıklar Ali Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman, Abdülkadir Kara hakkında, sanıklar hakkında, katılma iradeleri nedeniyle cezalandırmaya yetecek yeterli delil bulunmadığından, Murat Bilmez’i yaralama suçuna katıldıkları iddiasıyla kamu davası açılmıştı. Bu doğrultuda farklı şekilde beraat etmeleri gerekirken, bu sanıkların da beraat etmesi gerekiyor. Dilekçede, mahkumiyet kararının “yaralama” suçundan verildiği belirtildi. Sanıklar Kadir Yasak ve Seccad Yeşil hakkında yağma suçundan kamu davası açılmış olsa da sanıkların suç işledikleri kanıtlanamadığından farklı bir beraat kararı verilmesi gerekiyor. Ancak her iki sanık hakkında ‘nitelikli yağma’ suçundan, Ali Yasak ve Abdulkadir Kara hakkında ise ‘ruhsatsız silah taşıma’ suçundan kamu davası açıldı. Açılmış olmasına rağmen sanıkların silah taşıma veya ruhsatsız silah taşıma kastının bulunmadığı anlaşılsa da, her iki sanığa da ‘ruhsatsız silah taşımak’ suçundan ceza verilmesi kararının usule ve hukuka aykırı olduğu savcı tarafından belirtildi. ruhsatsız silah bulundurması nedeniyle suçun unsurları tespit edilememiştir.

Dilekçede, “Şikayetçi Murat Bilmez’i kasten öldürme, kasten yaralama ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından sanık Ali Yasak lehine, kasten adam öldürme ve nitelikli yağma, kasten adam öldürme, kasten yaralama suçlarından sanık Kadir Yasak lehine” ifadeleri yer aldı. Şikayetçi Murat Bilmez hakkında ise ağırlaştırılmış silah taşıma ve yağma suçlarından sanık Seccad Yeşil lehine, müşteki Murat’a yönelik kasten adam öldürme ve kasten yaralama suçlarından sanık Serkan Dakman lehine kaldırılması talep ediliyor. Bilmez, sanık Abdülkadir Kara lehine ise müşteki Murat Bilmez’e karşı kasten yaralama ve ruhsatsız silah taşıma suçları bakımından.” sözleri kullanıldı.

Öte yandan sanıklardan Ali Yasak’ın avukatı Ali Abdullah Erinan, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: “Duruşma sonrasında açıkladığımız gibi mahkeme hukuka aykırı ve hukuktan uzak bir karar vermiştir. Destek. Bugün de Sayın Adliye Savcısı, mahkemenin kararını hukuka aykırı bularak istinaf başvurusunda bulunarak, sanıklar lehine bozulması talebinde bulundu. Sayın savcı, istinaf dilekçesinde sanıkların birçok suçtan beraat etmesini, cinayet davasında ise haksız tahrikten dolayı cezalarında önemli oranda indirim yapılmasını talep etti. Bu durum mahkemenin hukuka aykırı kararının sadece bizim değil, kamuoyunun da aleyhine olduğunu gösteriyor. Kararın bozulacağından hiçbir şüphemiz yok” dedi.

İddianamede neler yer alıyor?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bakırköy’de daire satmak için emlakçı olarak çalışan sanık Kerem Öztürk’ün müşteri aradığı ve bu sırada müşteki Suphi Malgaz ile tanıştığı belirtildi. . İddianamede, ikilinin satılacak daire için müşteri bulma konusunda anlaştığı, müşteki Suphi Malgaz’ın ise sanık Kerem Öztürk’e 1 milyon 450 bin TL bedelle alıcı olan bir arkadaşının olduğunu söylediği belirtildi. . Sanık Öztürk’ün 1 milyon 500 bin TL istediği, ikilinin 1 milyon 480 bin TL’de anlaştığı, müşteki Suphi Malgaz’ın ise anlaşmaya varılan fiyat 1 milyon 480 bin TL olmasına rağmen daireyi alıcı Ohannes Çatak’a 1 milyon 650 bin TL’ye sattığı, İddianamede Ohannes Çatak’ın daireyi satın alarak şikayetçi Suphi Malgaz’a satış heyetine 170 bin TL verdiği belirtildi.

Satış işleminin ardından Kapalıçarşı’ya giden sanıklar Kerem Öztürk ve Gökhan Karakan, Ohannes Çatak’ı orada görerek daireyi 1 milyon 650 bin TL’ye satın aldığını öğrenmiş, sanıklardan Kerem Öztürk’ün ise Suphi Malgaz’ı aradığı öğrenilmişti. dairenin satış fiyatı. İddianamede, Suphi Malgaz’ın aldığı fazladan 170 bin TL’yi önce yalanladığı, ardından Gökhan Karakan’ın “Ortadaki 170 bin TL’den haberimiz yok, alıcıdan bize ödemeniz gerektiğini öğrendik” dediği belirtildi. bu para.” İddianamede, Suphi’nin “Farkını ödemeyeceğim” dediği, ardından sanık Karakan’ın “10 bin dolar için adam öldürüyorlar, seni de öldürteceğim” dediği kaydedildi.

İddianamede, mağdur Suphi Malgaz ile mağdur Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun 9 Aralık 2021’de Bakırköy’de bir restoranda düzenlenen toplantıya gittikleri, sanıklar Kadir Yasak ve Seccad Yeşil’in müştekiden parayı almayı amaçladıkları belirtildi. Mağdur Mahmutyazıcıoğlu’nun şikayetçiye verdiği destek ve destek. Bunu alamadıkları ve bu nedenle Mahmutyazıcıoğlu’na düşman olmaya başladıkları söylendi. İddianamede, “Şikayetçi Suphi Malgaz’ın mağdur Şafak Mahmutyazıcıoğlu’ndan yardım isteyip bu parayı mağdura aktarmasının ardından sanıkların söz konusu parayı tehdit ve baskı yoluyla mağdurdan almaya çalıştığı değerlendirildi ve bu durumun devam ettiği değerlendirildi. Parayı alamayınca söz konusu cinayeti işlediler.” İddianamede, sanıklar Abdulkadir Kara ve Ali Yasak’a ‘kasten öldürmeye katılma’, ‘silahla kasten yaralamaya katılma’, ‘birden fazla kişiyle gece iş yerini yağmalamaya teşebbüs’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Silahlı kişi’ ve ‘ruhsatsız ateşli silah ve mermi satın almak veya bulundurmak’. 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

İddianamede sanıklar Burak Otçuoğlu, Fatih Okan Kodak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman ve Uğurcan Bilge, ‘kasten adam öldürmeye katılmak’, ‘silahla kasten yaralama suçuna iştirak etmek’ ve ‘silahla kasten yaralamaya teşebbüs’ suçlarından suçlanıyordu. Silahlı birden fazla kişiyle gece işyerini yağmalamak’. Ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 2 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenirken, 9 sanık hakkında ‘suçluya iltifat’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi, 1 sanığa ise ‘suçluya iltifat’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. suçluyu kayırma’ ve ‘suç delilinin bulunmaması’. ‘Yanlış kandırma, gizleme veya değiştirme’ suçundan 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu