Teknoloji

Katlanabilir telefonlar, düşüşte olan cep telefonu pazarına meydan okuyor

Pazar analizi şirketi IDC, geçen yılki 14,2 milyona kıyasla bu yıl katlanabilir akıllı telefon gönderilerinin olduğunu söylüyor. %50’den fazla bir artışla 21,4 milyon adet öngörüyor. . 2022-2027 dönemine ilişkin tahminlerinde, %27,6 bileşik yıllık büyüme bekliyor diyor. Yani 2027’de sevk edilen birim sayısı 48.1 milyonaBeklemek.

Şirket, katlanabilir segmentinin zorlu ekonomik koşullar için çok uygun olduğunu söyledi. Ancak IDC, katlanabilir eserlerin ortalama satış fiyatının yalnızca biraz düştüğünü ve tüm bölgesel pazarlarda üst düzey fiyat segmentlerinde kaldığını belirtiyor.

Fiyatta büyük bir değişiklik olmazken telefonların yetenekleri artmaya devam etti. IDC, tüm markalarda genel kullanıcı deneyiminin yanı sıra dayanıklılık ve yapı kalitesinin de geliştiğini ve gelecekte daha da fazla özelliğin beklendiğini söylüyor.

Verileri yorumlayan IDC Cep Telefonları Araştırma Müdürü Anthony Scarsella Katlanabilir telefon pazarı, tüketiciler yeni form faktörünü benimsemeye başladıkça önceki iddiayı geride bıraktı. ASP’deki %10’luk düşüş, pazarın 2022’de %75,5 büyümesine yardımcı oldu çünkü katlanabilir cihazlar birçok pazarda daha uygun fiyatlı hale geldi. Bu yıl yarışa katılan yeni marka ve modellerle birlikte 2023 yılında katlanabilir pazarın %50,5 büyümesini, toplam akıllı telefon pazarının ise %1,1 daralmasını bekliyoruz.” diyor.

Katlanabilir pazar için yeterli büyüme beklenirken, bugün %1,2 pay2027’ye kadar sadece %3,5’a ulaşması bekleniyor.Elbette bunların şimdilik sadece iddia olduğunu ve uzak yıllar için yapılan tahminlerin gerçek olma ihtimalinin çok yüksek olmayabileceğini unutmamak gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu