Yaşam

‘Priscilla’ 1 Mart’ta MUBI’de

Başrollerinde Cailee Spaeny ve Jacob Elordi’nin yer aldığı “Priscilla”, 1 Mart’tan itibaren MUBI’ye özel olarak gösterime girecek. Film, Priscilla ve Elvis Presley’nin yıllar içindeki ilişkisini Oscar ödüllü yönetmen Sofia Coppola’nın gözünden anlatıyor.

Priscilla Presley ve Sandra Harmon’un ‘Elvis ve Ben’ adlı anı kitabından uyarlanan “Priscilla”, dünya prömiyerini 80. Venedik Sinema Festivali’nde yaptı ve Cailee Spaeny’ye En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı. Spaeny’ye Elvis rolünde ‘Euphoria’ dizisindeki ve son olarak ‘Saltburn’ filmindeki rolleriyle tanınan aktör Jacob Elordi eşlik ediyor.

‘SADECE PRISCILLA PRESLEY’İN HİKAYESİNE ODAKLANDIM’

“The Virgin Suicides”, “If She Could Talk” (Lost in Translation) ve “Marie Antoinette” gibi filmlere imza atan yönetmen ve senarist Sofia Coppola, filmin hazırlıkları sırasında Priscilla Presley ile sık sık konuştuğunu ve bu konuda şunları söyledi: asıl amacının kendi bakış açısına odaklanmak olduğunu söyledi. Öyle olduğunu belirtti. Coppola, “Benim için önemli olan Priscilla’nın bu konuda kendini iyi hissetmesi ve sinemanın onun kitapta ifade etmeye çalıştığı şeyi temsil etmesiydi. Projenin en can alıcı noktası da buydu: Onu yansıttığımdan nasıl emin olabilirim?” Hâlâ yapmak istediğim şeyi yaparken hikayeyi doğru bir şekilde anlatabiliyor muyum? Elvis’le olan bağları nedeniyle eğlenceli.” “Anlar oldu, birbirlerini sevdiler, sonra da karanlık anlar oldu. Anlatımın tek taraflı olmaması için bunları dengelemeye çalıştım. Diğer görüşleri düşünmemeye çalıştım. Sadece onun hikayesine odaklandım.” söz konusu.

(KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

alucra-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu