Haber

Christian Atsu’nun ailesi konuştu: Onun adına vakıf kuracağız

Christian Atsu, Hatayspor’un Kasımpaşa maçı gecesi ülkesine dönüş biletini aldı. Ancak 1-0 kazanılan 90+7. dakikada attığı serbest vuruş golü, kararını değiştirmesine neden oldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan yüzyılın felaketi, onlarca kişinin mezarı haline gelen Rönesans Residence’ta da yakalandı.

Ailesi İngilizlerle görüştü

31 yaşında vefat eden Atsu’nun ailesi, facianın yıl dönümünde The Athletic’e yaşadıklarını anlattı.

Eşi Claire Rupio, yaptığı açıklamada merhum futbolcu için vakıf kuracaklarını duyurdu.

Bazen duygularımı açığa vurmak için Christian’a WhatsApp’tan mesaj gönderiyorum. Kızım bir resim çizdi ve ‘Bunu babama göndermeyi unutma’ dedi. İlk başta ‘Tamam’ dedim ama sonra Christian’ın yukarıdan izlediğini açıklamak zorunda kaldım. Yas tutmanın beş adımı olduğunu biliyorum ama şu anda hangi aşamada olduğumu bilmiyorum. Hayırsever çalışmalarına devam etmek için Mart ayında Christian Atsu Memorial Vakfı’nı kuracağız.

Menajeri Nana Sechere şunları söyledi:

Enkazın altında Christian’ınkine çok benzeyen bir ayakkabı gördüm. Arama ekibinden biri ayakkabıyı bana fırlattı. Bu bize Christian’ı doğru yerde aradığımızı gösterdi. Gece yarısı uyurken bir telefon aldım. O kadar çok ceset torbası görmüştük ki, Christian’ın gerçek formu ya da boyutunda olup olmadığını, torbalar açılmadan önce biliyorduk. Sonunda bunu gördük ve yıkıldık.

Kardeşini duygulandırdı

Atsu’nun kız kardeşi Christiana, işi alır almaz yıkıldığını söyledi.

Facebook’ta gol attığını gördüm, niyetim eve gidip onu aramaktı ama ne zaman uyuyakaldığımı bilmiyorum. Kanatlarım olsaydı direkt oraya uçardım. Oraya vardığımda perişan haldeydim. O binada kimsenin hayatta kalamayacağını sanıyordum. Ceset torbasının geldiğini görünce yüreğim parçalandı. Akşamları ateşin etrafında bir aile gibiydik. Benim yaşadıklarımı düşmanımın bile yaşamasını istemem. Sevdiğiniz kişinin cesedinin geride kaldığını bilmek uçaktayken çok zordu. Ben onun yanında oturmaya alışmıştım ama şimdi çok uzakta bir yerdeydi.

haber-yalvac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu