Haber

Uğur Mumcu 31’inci yılında anıldı

Haber: NİSANUR YILDIRIM / Kamera: ÜNAL AYDIN ​​- DURSUN ALKAYA

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilmesinin 31’inci yıl dönümünde Ankara’da evinin önünde anıldı. Anmak; Törene eşi Güldal Mumcu, çocukları Özgür ve Özge Mumcu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, milletvekilleri, Mumcu’nun sevenleri ve meslektaşları katıldı.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, 31 yıl önce bugün arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu katledildi. Mumcu cinayeti 31 yıl geçmesine rağmen faili meçhul kaldı. Mumcu’nun arabasına bomba yerleştirdiği tespit edilen Oğuz Demir ise hâlâ yakalanamadı. Demir hakkında devam eden davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesi ihtimali kamuoyunda tartışılıyor. Aradan geçen uzun süreye rağmen Mumcu, hem gazeteciliğiyle hem de geleceğe ışık tutan Atatürkçü, aydınlanmacı emelleriyle her yıl anılıyor.

Mumcu için bu yıl Ankara Çankaya’daki evinin önünde anma töreni düzenlendi. Patlamanın meydana geldiği noktada düzenlenen anma töreninde; eşi Güldal Mumcu, çocukları Özgür ve Özge Mumcu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Etimesgut Belediye Başkanı adayı ve oyuncu Erdal Beşikçioğlu. Törene, CHP milletvekilleri, TİP Milletvekili Ahmet Şık, ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, Mumcu’nun okur-sevgilileri ve meslektaşları katıldı.

Mumcu’nun arabasının bombalandığı yerde inşa edilen anıta karanfiller bırakıldı ve mumlar yakıldı. Mumcu’nun çalıştığı Cumhuriyet gazetesinin bugünkü sayısı da burada yer alıyor. Gazetenin manşetinde “Yaşatıyoruz” ibaresi yer aldı. Müzisyen Cem Erdost İleri, öldürülen gazeteci yazar Uğur Mumcu için türkü resitali verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu