Haber

Karadeniz’den deprem bölgesine yardımlar sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ve “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyalarına Trabzon, Rize, Giresun, Ordu ve Artvin’de vatandaşlar destek veriyor.

Trabzon Beşirli’de vatandaşlar Valilik ile uyum içinde Çok Hedefli Spor Külliyede kurulan yardım merkezine yardımlarını ulaştırmaya devam etti. Merkezdeki gönüllüler, gelen yardımları türüne göre ayırarak, paketler halinde depremzedelere gönderilmek üzere hazırladı.

Vali İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, deprem bölgesinden getirilerek kentteki otellere yerleştirilen depremzedeleri ziyaret ederek, ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

rize

Rize Gençlik Merkezi’nde depremzedeler için yardım toplanıyor.

Kente gelen depremzedeler burada oluşturulan sosyal pazarda giyim ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyor.

Rize Berberler ve Kuaförler Odası üyesi berber ve kuaförler de depremzedelere ücretsiz kişisel bakım hizmeti veriyor.

Giresun

Giresun’da da afetzedelere yardımlar sürüyor.

Valilikten yapılan açıklamada, deprem bölgelerine bugüne kadar 485, Malatya’ya 222, Adıyaman’a 145, Kahramanmaraş’a 70, Gaziantep’e 25, Hatay’a 20, Adana, Diyarbakır ve Diyarbakır’a birer olmak üzere 485 yardım aracı sevk edildi. Osmaniye. belirtildi.

Açıklamada, yardım araçlarının yanı sıra iş makinelerinin de bulunduğu 1006 aracın deprem bölgelerine gönderildiği de kaydedildi.

Ordu

Ordu’dan deprem bölgesine 159 tır ve kamyon sevk edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, bölgedeki çalışmalara Ordu’dan 2 bin 155 personel ile 595 araç ve iş makinesinin katıldığını bildirdi.

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresine bağlı 30 personel, 12’si tanker olmak üzere 15 araçla Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta görev yapıyor.

Altınordu Belediyesi çalışanları ve gönüllülerinden oluşan 20 kişilik ekip Adıyaman’da enkaz arama kurtarma, çadır ve insani yardım dağıtımı çalışmalarına katılıyor.

Artvin

Artvin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Artvin Valiliği koordinasyonunda, İl Özel İdaresi ve Ankara Artvinliler Derneği iş birliğiyle Kahramanmaraş’ta 100 konteynerlik “Artvin İlçesi” kurulacağı vurgulandı. kalıcı konutlarına taşınana kadar depremden etkilenen vatandaşlar.

Açıklamada, depremzedelerin yaralarını sarmak için başlatılan kampanyaya kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşu ve hayırseverlerden desteklerini sürdürmeleri istendi.

Ardanuç ilçesine bağlı Güleş köyü sakinleri de 42 adet küçükbaş hayvanı satarak gelirini AFAD ve Türk Kızılayı’na gönderdi.

haber-termal.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu