Yaşam

‘Biz Şimdi Neyiz’ Diye Soranlar Burada! Birinin Sizinle Gerçekten Flört Edip Etmediğini Anlamanın Yolları Var!

Hiç bir arkadaşınızın, komşunuzun veya iş arkadaşınızın ani veya beklenmedik ilgisi karşısında şaşırıp bunun ne anlama geldiğini merak ettiğiniz oldu mu? Muhtemelen ‘hayır, arkadaş canlısı’ diyerek ilgilerini görmezden geldiniz. Peki bu davranışların cilveli mi yoksa sadece arkadaşça mı olduğunu anlamanın bir yolu var mı? Araştırmanın bu soruya bazı cevapları var. O halde vakit kaybetmeden içeriğimize geçelim…?

Kaynak:https://www.psychologytoday.com/us/bl…

Flört söz konusu olduğunda kelimeler ve söylenmemiş iltifatlar çok değerlidir.

Çok fazla analiz etmek veya hızlı bir şekilde sonuç çıkarmak istemediğiniz için, arkadaşınızın, komşunuzun veya iş arkadaşınızın sizi daha iyi tanımakla ilgilenip ilgilenmediğini merak edebilirsiniz, ancak emin olamayabilirsiniz. Özenle yapılan iltifatlar bile muhtemelen başınızı döndürmeyecektir.

Ancak meçhul kağıtları deşifre etmeye çalışırken bağlam/içerik değerlidir. Jennifer A. Wade’in araştırması, flört işaretlerini ayırt etmenin ve tespit etmenin daha ince noktalarına ışık tutuyor.

Wade, araştırmasına; Bir romantizmi veya fiziksel ilişkiyi başlatmak veya sürdürmek için tasarlanmış sözcükleri, beden dilini veya fiziksel teması içeren davranışları içeren ‘flört etme’ kavramıyla başlar.

Ancak ‘belki ahlaksızlıktan böyle davranıyor’ veya ‘belki bu onun dostça yaklaşımıdır’ gibi belirsizlikler de elbette dikkate alınmaktadır. Kelimelerin gücüne odaklanarak analizin derinliklerine iniyor.

Söylenenin yanı sıra söyleyiş biçimi de çok değerlidir.

flört etmek davranışsal ve analitik Bir bakış açısı önermenin yanı sıra, Wade otoklitik/sözel davranışın değerinin altını çiziyor. Bir şeyin nasıl söylendiğinin, cilveli bir hareketin etkililiğinin değerli bir parçası olduğunu söylüyor.

Flört etmeyi yine hem sözlü hem de sözsüz davranış olarak kavramsallaştıran Wade, bu davranışları ‘davranış analizi’ merceğinden inceliyor.

‘Çok güzelsin’ ve ‘Bence çok güzelsin’ kelimelerinin işlevsel olarak eşdeğer görüldüğünü ancak aslında izleyiciyi farklı bir şekilde etkileyebileceğini belirtiyor.

Wade, “sen ve ben”in otoklitik/sözel işlevinin sohbeti uzatmada ve potansiyel olarak “biz” kullanmaktansa bir ilk buluşma ortamına yol açmada daha başarılı olduğunu bulan çeşitli zamirler üzerine önceki araştırmalardan alıntı yapıyor.

Başka bir deyişle, ‘Sen ve ben bir ara kahve içmeliyiz’ önermesinin, ‘Bir ara kahve içmeliyiz’ önermesinden daha başarılı olduğunu savunur.

Kelimelerin ve zamirlerin ötesinde, ‘vücudun nasıl konuştuğu’ da çok şey anlatır.

Başka bir araştırmacı olan Smith’e göre, fiziksel yakınlık, romantik niyetin temiz bir göstergesidir.

Tabii tam bir metroda taban tabana zıt olmak gibi birisine fiziksel olarak yakın olmanızı gerektiren durumlardan bahsetmiyoruz. Ancak Smith, birisi sandalyesini sizinkine yaklaştırıp konuşmak için eğildiğinde flört etmeye çalışıyor olabileceğini söylüyor.

Bir diğer konu da cilveli davranışların cinsiyete göre değişip değişmediğidir.

Wade’e göre kadınların flört etmeyi “eğlenmek” veya bir ilgiyi sürdürmek için bir yöntem olarak tanımlama olasılığı daha yüksektir; Erkeklerin flört etmeyi ‘cinsel ilişki odaklı’ olarak gördüklerini bildirdiğini belirtiyor.

Yine de, bu hedeflerin her zaman insanların potansiyel ortaklarıyla nasıl (veya neden) etkileşim kurduğunu belirlemediğini düşünüyoruz.

İster tuhaf ister aleni olsun, romantik bir ilgi gerçek hareketler ve sözlerle ifade edilir ve olması da kaçınılmazdır.

Mutlu, sağlıklı ilişkiler, flört etmeyi bilmeyen ama birlikte olmayı sevdiklerini bilen iki kişi arasında bile davranışla anlaşılacak kadar kolaydır.

Sizinle çıkıp çıkmadığından emin olmadığınız kişi hakkındaki hislerinize inanın, yanılmayacaksınız…

haberakdagmadeni.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu