Haber

Tayland arama ve kurtarma ekibi eve döndü

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından dünyanın birçok ülkesi Türkiye’ye yardım ekipleri gönderdi.

Bu kapsamda deprem bölgesinde çalışmalarını tamamlayan yabancı gruplar da ülkelerine dönüyor.

Dün akşam Adana Havalimanı’nda Türk vatandaşları tarafından alkışlarla uğurlanan 42 işçi ve 2 köpekten oluşan Tayland arama kurtarma ekibi, 2018’de Suvarnabhumi Havalimanı’nda Tayland Başbakanı Prayut Chan-o-cha ve Türkiye’nin Bangkok Büyükelçisi Serap Aksoy tarafından karşılandı. bugünün başkenti bangkok.

“Tayland halkı ve hükümeti olarak Türkiye’de yaşanan felaketten dolayı çok üzgünüz”

Karşılama töreninde kurtarma grubuna madalya dağıtan Başbakan Chan-o-cha yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Tayland halkı ve hükümeti olarak Türkiye’de yaşanan felaketten dolayı çok üzgünüz. Böylesine yıkıcı bir felakette Türkiye’nin yanında yer alan tüm ülkelerin kuruluşlarına ve Tayland’dan 42 kişilik arama kurtarma ekibine minnettarız.”terimleri kullandı.

Başbakan Chan-o-cha da, 9 Şubat’tan bu yana Tayland hükümeti olarak, Afet Önleme ve Hafifletme Dairesi, Tıbbi Hizmetler Dairesi, Bangkok Afet Önleme ve Azaltma Dairesi, Thai Engineering gibi çeşitli kurumların ortak çalışmasıyla. Enstitü, Çevre ve Toplum Kuruluşu, Türkiye Kraliyet Patronajı. Türkiye’deki depremzedelere yardım için çaba sarf ettiklerini, çalışmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.

36 Tayland vatandaşını ülkelerine getirdiler

Öte yandan Tayland Kraliyet ailesinin özel talimatıyla Türkiye’ye yardım götüren kraliyet uçağı, ülkelerine dönüş yolculuğunda depremden etkilenen 36 Tayland vatandaşını getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu