Haber

Malatyalı Depremzede: Halktan Yardım Geldi. Yardım için Değil Devlet Arıyoruz

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Çığlık köyünde depremzede ile görüşen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, devletten yeterli desteği görmediklerini belirterek, “Halkın gönderdiği yardımlar geldi. Burada devlet yardım aramıyoruz.Beş gündür buradayız,devlet kurumu,yer altındamısın üsttemi diyen yok.Saray deyince saltanat gelir diye kimse düşünmesin. Cumhurbaşkanlığı köşkünde bir cumhurbaşkanı oturuyordu, en azından valisini veya kaymakamını gönderirdi, “Yerin altında kimse var mı?” Önemli olan burada evsiziz.” dedi.

Aylin Nazlıaka, Doğanşehir’in Çığlık köyünde depremzedelerle buluştu. Nazlıaka, “Köyün yüzde 80’i yıkıldı. Daha önce burada doğalgaz yoktu. Şu anda elektrik ve su yok. Evler boş, vatandaşlarımız araçlarda uyuyor. Hava soğuk, eksiklikler var. … Bütün yük muhtarların omuzlarında. Yeter. Yardımlar o kadar da yok” dedi.

Nazlıaka’ya Çığlık köyü hakkında bilgi veren depremzede, şunları söyledi:

“HALKTAN YARDIM GELİYOR. BURADA YARDIM DEĞİL DEVLET ARIYORUZ”

“Yardım halktan geldi. Biz burada devleti arıyoruz, yardım aramıyoruz. Beş gündür buradaydık, devlet kurumu, biri ‘yer altında mısın, üstte misin’ demedi, bir katip göstersin; bakan, cumhurbaşkanı, vali beklemiyoruz. En az bir katip gönderin. Canlı hayvanlar vardı, öldü. Ne oldu, kimse sormadı. Şikayetimiz devletten. Şikayetimiz gelen yardımlarla değil. Çadırımız battaniyemiz eksik tamir ederiz Muhtar “Bunu yapabiliriz. Ama biz devletten bir şeyler bekliyoruz. Saray denilince akla saltanat gelir diye kimse düşünmesin. Cumhurbaşkanlığı köşkünde bir cumhurbaşkanı oturuyor olsa hiç olmazsa valisini veya kaymakamını göndersin’ diyor, ‘Yerin altında kimse mi var? afet, vatandaşların ve belediyelerin gönderdiği yardımlara AFAD el koyarsa, il ‘Benim adıma. ‘Bu yardım gidiyor’ diyorsa bizim sorunumuzdur. Önemli olan burada evsiz kalmamızdır.”

Mehmet Yıldırım isimli bir afetzede de şunları anlattı:

“300 EVLİK KÖYE 80 ÇADIR GELİYOR”

“Köyümüzdeki deprem nedeniyle henüz devlet yetkililerinden kimseyi göremedik, dokuzuncu güne girdik. Devletin bize verdiği yardımlar; 300 hanelik köye 80 çadır geldi. kar o çadırlar birden fazla kurulmuş ama soba olmadığı için içinde oturamıyorlar sadece iş çadırla bitmiyor yatak battaniye yiyecek içecek olacak görmedik yeme içme bahislerinde devletten bir şey yok.Devlet derken hükümeti kastediyoruz.Sivil toplum kuruluşları yardım gönderiyor, erzak gönderiyorlar.Büyükşehir belediyeleri, CHP’li belediyeler erzak gönderdiler.Bizim devletten beklediğimiz şu an. “Bu Scream köyünde henüz ne bir devlet görevlisi ne de kapıcı görmedik.”

“ÇADIR YETERLİ DEĞİL”

Depremzede bir kadın, “Durumumuz çok kötü. Soğukta uyuyamıyor, oturamıyoruz. Çadırlarımız düzgün yok, evlerimiz yıkıldı. Yardımlar Büyükşehir belediye başkanlarından, CHP’den geliyor. Kaldık. Evlerimize yardım etsinler. Evlerimiz sıcak, küçük olsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu