Ekonomi

Deutsche Bank Adidas hisse senedi hedefini yükseltti, Yeezy satışlarının ilk çeyrek işlemlerini artırmasını bekliyor

Deutsche Bank Cuma günü Adidas AG (ADS:GR) (OTC: ADDYY) için görünümünü güncelledi ve fiyat hedefini bir önceki 200 €’dan 220 €’ya yükseltirken hisse senedi üzerindeki Al notunu korudu. Firmanın analisti, olumlu duruşun temel faktörleri olarak güçlü bir ürün hattını ve yönetimin 2026 yılına kadar %10 FVÖK marjına ulaşma konusundaki güvenini gösterdi.

Analist, 2023 mali yılı sonuçlarıyla 2024 mali yılı tahminlerinde veya orta vadeli kılavuzda herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen, yönetimin gelecek ürünler ve stratejik girişimlerle ilgili iyimserliğinin dikkat çekici olduğunu belirtti. İlk çeyrek ticaretinin beklenenden daha iyi bir performans gösterdiği ve Yeezy satışlarının olumlu eğilime katkıda bulunmasının beklendiği bildirildi.

Adidas’ın yeni bölüm yapısını yansıtmak için firmanın modelinde ayarlamalar yapıldı ve bu da hisse başına kazanç (EPS) tahminlerinde hafif bir artışa neden oldu. Revize edilen indirgenmiş nakit akışı (DCF) analizi, 2026 mali yılı için tahmin edilen 23 kat fiyat-kazanç (PE) oranını temsil eden hisse başına 220 €’luk yeni hedef fiyatla sonuçlandı.

InvestingPro İçgörüleri

Adidas AG (OTC: ADDYY), Deutsche Bank’ın iyimser görünümünü takiben ilgi odağı oldu. InvestingPro, daha geniş bir bakış açısı sağlamak için Adidas’ın hisselerini değerlendiren yatırımcıların ilgisini çekebilecek bazı temel ölçütler ve bilgiler sunuyor.

Adidas, 40,1 milyar dolarlık güçlü piyasa değeriyle Tekstil, Hazır Giyim ve Lüks Mallar sektöründe önemli bir oyuncu konumunda. Şirketin finansal sağlığı, stratejik girişimlerini ve ürün geliştirme çabalarını destekleyen ılımlı bir borç seviyesiyle destekleniyor.

InvestingPro Verileri, Adidas’ın 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ay için 1683,64’lük düzeltilmiş F/K oranıyla işlem gördüğünü gösteriyor ki bu oran sektör ortalamalarının oldukça üzerinde ve yüksek bir kazanç katsayısına işaret ediyor. Bu durum, yatırımcıların şirketin gelecekteki kazanç artışı için yüksek beklentilere sahip olduğu anlamına gelebilir. Aynı dönem için Fiyat / Defter oranı 7,12’dir ve bu da premium değerleme kavramını güçlendirmektedir.

InvestingPro’nun dikkat çeken ipuçlarından biri de geçen haftaki önemli getiri ve 1 haftalık fiyat toplam getirisinin %8,95 olması. Bu performans, hisse senedinin performansında olumlu bir kısa vadeli eğilime işaret eden %19,11’lik artışla son bir aydaki güçlü getiri ile tamamlanmaktadır. Bununla birlikte, Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) hisse senedinin şu anda aşırı alım bölgesinde olduğunu gösterdiğini ve bu durumun dalgalanmaya veya potansiyel bir fiyat düzeltmesine yol açabileceğini belirtmek önemlidir.

Daha fazla bilgi edinmek isteyen yatırımcılar için InvestingPro, https://www.investing.com/pro/ADDYY adresinde bulunan toplam 13 ek ipucu ile Adidas hakkında çok sayıda ipucu sunuyor. Bu ipuçları şirketin değerlemesi, kârlılığı ve piyasa performansı hakkında daha derinlemesine bilgi veriyor. İlgilenen okuyucular INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirimden faydalanabilir ve Adidas ve diğer yatırım fırsatlarıyla ilgili daha fazla değerli içgörünün kilidini açabilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-mut.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu