Ekonomi

Çin Uluslararası İthalat Fuarı Slovak Firmalara Ticaret Fırsatı Sunuyor

Doğu Çin’in Shandong eyaleti, Binzhou’nun Huimin bölgesinde su arıtma ekipmanı üreten bir şirkette çalışan bir işçi, 14 Mart 2023. (Fotoğraf: Chu Baorui/Xinhua)

Bu yıl Çin’in önerdiği Kuşak ve Yol Girişimi’nin 10’uncu yıl dönümünü kutlayacaklarını kaydeden Pavol Antaliç, bunun birçok ticari firmanın ürün ve hizmetlerini CIIE’de sergilemesini kolaylaştıracağını söyledi.

BRATISLAVA, 4 Kasım (Xinhua) — Slovak-Çin Ortak İş Konseyi Başkanı Pavol Antalic, bu yılki Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nın (CIIE) Slovak şirketlerine daha fazla ticaret fırsatı sağlayacağını söyledi.

Cuma günü Xinhua’ya “Çin ile” dedi. 20-30 yıldır“Ben iş yapıyorum” diyen Antaliç, fuarın özellikle gıda ve tüketim malları gibi sektörlerde işletmelerin Çin’e ihracatlarını artırmaları için bir araç olduğunu da sözlerine ekledi.

Çin’in muazzam büyüklüğü ve nüfusuyla dünyanın en büyük tüketici pazarı olduğunu belirten Antalic, 5-10 Kasım tarihleri ​​arasında Şanghay’da düzenlenecek altıncı fuarın yabancı firmalara Çin pazarında yer bulma fırsatı sunduğunu belirtti. uluslararası ticarete odaklanarak mal, hizmet ve teknolojiler.

Traktörler, Çin’in kuzeyindeki Hebei eyaleti Cangzhou’daki Çin-Çek-Slovak Dostluk Müzesi’nde sergileniyor. (Fotoğraf: Çin-Çek-Slovak Dostluk Çiftliği’nin izniyle)

Çin’in önerdiği Kuşak ve Yol Girişimi’nin bu yıl 10’uncu yıl dönümünü kutlayacaklarını kaydeden Antaliç, bunun birçok ticari firmanın ürün ve hizmetlerini CIIE’de sergilemesini kolaylaştıracağını söyledi.

Girişimin Çin ile Avrupa arasındaki demiryolu bağlantılarının geliştirilmesine yardımcı olduğunu ve artık birçok trenin gidip geldiğini söyleyen Antaliç, girişimin aynı zamanda limanların, demiryolu güzergahlarının, karayollarının ve otoyolların gelişimini de finanse ettiğini belirtti.

Yabancı bir alıcı, Güney Çin’in Guangdong eyaleti Guangzhou’daki 134. Kanton Fuarı’nın üçüncü aşamasında bir giyim standını ziyaret ediyor, 31 Ekim 2023. (Fotoğraf: Deng Hua/Xinhua)

Geçtiğimiz ay, Kanton Fuarı olarak da bilinen 134. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Çin’in güneyindeki Guangzhou kentinde düzenlendi. Antalic, Kanton Fuarı ve CIIE’nin Çin’in dünyaya açılma kararlılığını açıkça gösterdiğini söyledi.

goksunajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu