Ekonomi

Artan Sıcaklıklarla Adana ve Mersin’de Klimadan Kaynaklanan Rekor Elektrik Tüketimi

Adana ve Mersin’de artan sıcaklıklar nedeniyle klimalardan kaynaklanan rekor elektrik tüketimi, Toroslar EDAŞ ekiplerinin kırsalda ve şehir içinde zorlu koşullarda verdiği yoğun mücadele ile karşılandı.

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (Toroslar EDAŞ), son günlerde artan sıcaklıklar ve klima kullanımı ile artan ve iller bazında rekor tüketimin üzerine çıkan elektrik talebini karşılamak için 7/24 çalışmalarına devam etti. Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapan şirket olmaya devam eden Toroslar EDAŞ, 24-26 Temmuz tarihleri ​​arasında Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye.

Yaptığı yatırımlar sayesinde rekor elektrik talebini karşılamayı başaran Toroslar EDAŞ’ın hizmet bölgesindeki 6 ilde elektrik talebi yüzde 27 artarak geçen yıl ulaşılan rekorların çok üzerine çıktı.

İl bazında elektrik talebinde yüzde 50’yi aşan artış yaşandı.

Toroslar EDAŞ bölgesindeki talep artışı incelendiğinde 24 Temmuz Pazartesi günü bir önceki yılın aynı gününe göre Adana’da yüzde 34, Mersin’de yüzde 40, Osmaniye’de yüzde 46 ve Kilis’te yüzde 51 artış oldu. Aynı gün 6 ilde tüketim yüzde 27,3 artarak 2 bin 601 megavattan 3 bin 312 megavata yükseldi.

Toroslar EDAŞ, özellikle Mersin ve Adana’da bazı mahallelerde, söz konusu noktalara kamyon ve vinçlerle getirilen büyük kapasiteli trafoları, tüketimin normalden çok daha fazla olması nedeniyle büyük kapasiteli trafoları devreye alarak devreye aldı. mevcut bağlantı gücü.

Zor kurallarda ateşle mücadele

Sıcakların yüksek olduğu ve gölgede kalmanın bile zorlaştığı günlerde Toroslar EDAŞ grupları, kırsal ve kentsel merkezlerde yüksek sıcaklıklarla uğraşırken, bu sıcaklıklarla artan kesintisiz elektrik tüketimini karşılamak için mücadele etti. İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinden ödün vermeden çalışmalarını sürdüren ekipler, açık hava ve güneşin etkisiyle çok yüksek sıcaklıklara çıkan demir direklere tırmanarak, zarar gören iletkenleri yeniledi, panoları yeniledi, zarar gören trafo merkezlerini onardı. .

Toroslar EDAŞ, Hatay’da devam eden enkaz kaldırma çalışmaları ile koordineli olarak yürüttüğü şebekenin yeniden kurulması için çalışmalarını sürdürürken, bölgedeki çadır ve konteyner kentlere kesintisiz elektrik sağlanması ve depremzedelerin mağdur olmaması için çaba sarf etti. etkilenen – MERSİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu