Haber

Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas lideri Haniyeh ulusal çabaları birleştirme konusunda anlaştılar

Filistin Devlet Lideri Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Ofis Lideri İsmail Haniyeh, Filistin sorununa yönelik tehlikelerle başa çıkmak için ulusal çabaları birleştirme konusunda anlaştılar.

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Abbas başkanlığındaki heyet ile Haniye başkanlığındaki heyet, Filistinli grupların Temmuz ayı sonunda Mısır’da yapacakları toplantı öncesinde Ankara’da bir araya geldi.

Açıklamada sözleri yer alan Hamas Siyasi Büro Üyesi Hüsam Bedran, “Filistin meselesinde, özellikle Filistin topraklarına el koymak, Yahudi yerleşimlerini genişletmek ve Filistin halkının kaynaklarını kontrol etmek isteyen Siyonist hükümetin projeleri, özellikle işgal altındaki Batı Şeria’da Kudüs’e ve Kudüs’e yönelik tehlikelerle mücadelede ulusal çabaların birleştirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Mısır’ın başkenti Kahire’de 29-30 Temmuz tarihlerinde Filistinli grup başkanlarının katılımıyla düzenlenmesi planlanan toplantıya işaret eden Bedran, bugünkü toplantıda bu konuda net ve derinlemesine fikir alışverişinde bulunulduğunu belirtti. .

Bedran, görüşmenin Hamas’ın Kahire’deki görüşmeye hazırlık amacıyla Filistinli gruplarla yürüttüğü görüşmelerin tamamlanması çerçevesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Kahire’de yapılan görüşmeden çıkan sonuçların Filistin halkının beklentileriyle uyumlu olmasının önemine vurgu yapan Bedran, söz konusu görüşmenin başarılı olabilmesi için dikkatli hazırlıkların ve koşulların hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Bedran, Hamas heyetinin “kapsamlı direnişin işgali ve Filistin meselesini hedef alan tehlikelerle mücadele etmenin en iyi yolu olduğunu” vurguladığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak Filistin yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Resmi bir ziyaret için Ankara’da bulunan Filistin Devlet Başkanı Abbas, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Abbas ve Heniyye ile üçlü görüşme gerçekleştirdi.

Toplantının Kahire’de yapılması bekleniyor

İsrail’in Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği 48 saatlik kuşatma, hava ve kara saldırılarının ardından 10 Temmuz’da Filistin Devlet Başkanı Abbas, 29-30 Temmuz tarihlerinde Filistin direniş gruplarının genel sekreterlerini Kahire’de muhteşem bir toplantıya davet etti.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Azzam el-Ahmed yaptığı açıklamada, Mısır’daki yetkililerle görüştükten sonra Abbas’ın toplantı davetinin tüm Filistinli gruplara gönderildiğini belirtti.

oguzlarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu