Haber

Tayland’da sürgünde yaşayan eski Başbakan Taksin Shinavatra ülkesine döndü

Tayland’da 2006 yılında yaşanan askeri darbe sonucu görevinden uzaklaştırılan ve hapse girmemek için ülkeyi sürgünde yaşamak üzere terk eden eski Başbakan Taksin Shinavatra’nın 15 yıl sonra ülkesine döneceği bildirildi. yıl.

Shinavatra’nın kızı Paetongtarn Shinavatra, Facebook hesabından babasının 10 Ağustos’ta Tayland’a döneceğini paylaşarak, “Hem mutlu hem de endişeliyiz ama kararına her zaman saygı duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

Shinavatra’nın Tayland’a döndükten sonra 10 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılabileceği tahmin ediliyor.

Taksin Shinavatra, Mayıs ayında Twitter’da yaptığı paylaşımda, 26 Temmuz’daki doğum gününden önce ülkesine dönmek istediğini belirtmişti.

Kızı da bu ayın başlarında, babasının ülkede sürmekte olan başbakanlık seçimlerine atıfta bulunarak “dönüşü siyasi bir mesele haline gelebileceği için” bu kararı ertelediğini açıklamıştı.

Hakkındaki suçlamalardan 2 yıl hapis cezası aldı.

Eski Tayland Başbakanı Shinavatra, yolsuzluk ve Kral’a saygısızlıkla suçlanarak 2006 yılında bir askeri darbeyle görevden alındı.

Hakkındaki suçlamalardan 2 yıl hapis cezası alan Sinavatra, hapse girmemek için 2008 yılında sürgünde yaşamak üzere ülkeyi terk etti.

Taksin Shinavatra’nın en küçük kızı Paetongtarn Shinavatra da Ekim 2021’de babasının destekçileri tarafından kurulan en büyük muhalefet partisi olan Pheu Thai’de yer aldı ve bu yılki genel seçimlerde yarıştı.

Tayland’da başbakanlık seçimleri süresiz olarak ertelendi

66 milyonu aşkın nüfusa sahip ülkede 14 Mayıs’ta 400 seçim bölgesinde 52 milyon seçmen sandık başına gitti ve seçimi birinci parti olarak kazanan İleri Hareket Partisi’nin (MFP) lideri Pita Limjaroenrat, başbakanlık için tek aday oldu.

Milletvekilleri ve senatörlerin katılımıyla 13 Temmuz’da yapılan başbakanlık oylamasında Pita gerekli 376 oyu alamadı. Meclisin 19 Temmuz’da yapılan ikinci oturumunda Pita’nın başbakan adaylığı müzakereleri 394 olumsuz oyla reddedildi.

Tayland’da Meclis Başkanı Wan Muhamad Noor Matha 25 Temmuz’da 27 Temmuz’da yapılması planlanan başbakanlık seçimini süresiz olarak ertelediğini duyurdu.

habererdemli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu