Haber

Fin gazetesi Iltalehti’den Erdoğan’a tatsız karikatür

NATO üyeliği için Türkiye’nin takviyesine ihtiyaç duyan Finlandiya’da İltalehti gazetesi, karikatürüyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

Gazete için çalışan Ville Ranta’nın çizdiği karikatüre, “Erdoğan’la bir alay daha!”Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli şekillerde resmedilmiş ve başlık kullanılarak ipe asılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde İsveç’te PKK sempatizanları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maketini asarak Stockholm Belediye Binası önüne astı.

İSVEÇ GAZETESİ: İSVEÇ NATO ANLAŞMASINA UYMUYOR

Öte yandan İsveç’te internet üzerinden yayınlanan Friatider gazetesi, iki gün önce ülkenin en büyük bankalarından biri olan SEB’in terör örgütü PKK/YPG için toplanan paraların bulunduğu hesabın aktif olduğunu yazmasına rağmen, söz konusu bankanın aktif olmadığı ortaya çıktı. Türkiye ile İsveç arasındaki NATO anlaşmasına uydu ve terör örgütüne katıldı. desteklediğini yazdı.

Gazete, İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında 28 Haziran 2022’de Madrid’de yapılan anlaşmanın 5’inci maddesini yayımladı. Anlaşmanın 5. maddesinde Finlandiya ve İsveç’in terör örgütü PKK/YPG/PYD’ye destek vermeyeceklerine dair açık taahhütte bulundukları belirtildi. Buna rağmen SEB bankasının kurallara uymadığı ve terör örgütüne destek verdiği bildirildi.

İsveç Mali Denetleme Kurumu’ndan Friatider’e yapılan açıklamada, “Bireysel olaylar hakkında yorum yapmıyoruz”o dedi.

KAYNAK: HABER7

caglayancerit-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu