Ekonomi

Alibaba CEO’sunun istifasının ardından hisseler düştü

Şirketten yapılan açıklamada, yeni yapılanmada üst yönetici olarak atanan Eddie Vu Yongming’in Alibaba Cloud’un yönetimini de üstleneceği açıklandı.

Alibaba, 20 Haziran’da Cang’ın yine yeniden yapılanma kapsamında şemsiye holding şirketindeki yönetim görevlerini devredeceğini duyurdu.

10 Eylül itibarıyla şirketin yönetim kurulu başkanlığına genel başkan yardımcısı Joseph C. Tsai’nin, üst düzey yöneticilik görevine ise e-ticaret platformları Taobao ve Tmall’ın başkanı Eddie Vu Yongming’in getirileceği bildirildi.

Cang’ın yeni dönemde de şirketin bulut bilişim hizmetleri birimi Cloud Intelligence’ın başkanlığını CEO olarak sürdüreceği kaydedildi.

Eski yöneticinin daha önce açıklanan planın aksine bulut bilişim birimindeki görevinden ayrılması şaşırtıcı bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Duyurunun ardından kümenin Hong Kong Borsası’nda işlem gören hisseleri Pazartesi günü yüzde 4’ten fazla düştü.

Cang’ın kurduğu teknoloji fonuna 1 milyar dolar yatırım yapıldı

Şirketin çalışanlarına gönderdiği bilgi notunda yeni yönetim kurulu başkanı Tsai, Alibaba’nın Cang’ın kurduğu teknoloji fonuna 1 milyar dolar yatırım yapacağını, fonun Ali Baba’nın teknoloji ekosisteminin ve geleceğinin gelişimine destek vereceğini vurguladı. büyüme stratejisi.

2007 yılında Alibaba’ya katılan 51 yaşındaki Cang, daha önce e-ticaret platformlarının yönetimini yönetiyordu. Bu dönemde Tabao ve T-Mall’in kârlı hale gelerek Çin’in ve dünyanın en büyük online alışveriş platformları haline gelmesinde önemli rol oynadı.

Cang, Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın kurumsal görevlerinden çekilme sürecinde 2015 yılında şirketin üst yöneticisi, 2019 yılında ise yönetim kurulu başkanı oldu ve Hong Kong’da yaşanan hizmet sorunlarının ardından Bulut İstihbarat yönetimini bizzat devraldı. Aralık 2022. .

Cang, aynı zamanda Alibaba’nın öncülüğünü yaptığı ve her yıl 11 Kasım haftasında gerçekleşen “Bekarlar Günü” veya “11.11” olarak bilinen çevrimiçi alışveriş festivalinin beyni olarak da biliniyor.

Yönetim değişikliği, şirketin Mart ayında açıkladığı yeniden yapılanma kararının ardından gerçekleşti. Buna göre şirketin ana holdingten bağımsız faaliyet gösterecek 6 iş kümesine bölünmesi öngörülüyor.

Şirketin amiral gemisi e-ticaret platformları arasında Taobao-Tmall, bulut bilişim hizmetleri sağlayıcısı Cloud Intelligence, akıllı lojistik hizmetleri sağlayıcısı Cainiao Smart Logistics, dijital iş çözümleri alanında faaliyet gösteren Global Digital Business, yerel teknoloji hizmetleri sağlayıcısı Yerel Hizmetler ve medya yer alıyor. ve eğlence şubesi girişimleri. Dijital Medya ve Eğlence kümelerinin bağımsız yönetilen şirketler olarak faaliyet göstermesi planlanıyor.

Yeni yapılanma ile her iş kümesinin piyasada bağımsız varlık göstermesi, rekabette kendi yolunu çizmesi ve halka arzlar da dahil olmak üzere kendi finansal kaynaklarını yaratması hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu