Haber

Fransa’da çocukları bıçaklayan saldırganla ilgili farklı detaylar

Fransız TF1 kanalına konuk olan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Annecy kentinde bu sabah meydana gelen bıçaklı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Darmanin, zanlının dünya çapında Fransız istihbaratı ve istihbarat kayıtlarında belirgin bir profili olmadığını kaydetti.

10 yıldır İsveç’te sığınmacı olan zanlının yasal olarak Fransa’da bulunduğunu belirten Darmanin, 2013 yılında sığınma talebi kabul edilen zanlının bu ülkede oturma izninin olduğunu bildirdi.

Darmanin, zanlının Ekim 2022’de belirsiz nedenlerle İsviçre, İtalya ve Fransa’ya sığınma talebinde bulunduğunu ve buna ihtiyacı olmadığını söyledi.

Fransa’nın 4 Haziran’da zanlının sığınma talebini reddettiğini bildirdiğini kaydeden Darmanin, akının ortasında sığınma talebinin reddedilmesinin “şaşırtıcı bir tesadüf” olduğunu söyledi.

“FRANSIZLAR İÇİN EN KÖTÜ GÜN”

Gerald Darmanin” 3 yıldır İçişleri Bakanıyım. Çok zor şeyler gördüm ama (bugün) Fransızlar için en kötü gün. Çocuklara saldırmak, bu tarif edilemez.” söz konusu.

Zanlının Annecy Gölü’nde yıkandığı için 4 Haziran’da polis tarafından incelemeye tabi tutulduğunu kaydeden Darmanin, o sırada kendisinde suçlanacak bir şey olmadığını kaydetti.

ETKİNLİK

Fransa’nın Annecy kentinde bu sabah bir parkta bir kişi çevredekilere bıçakla saldırarak 4’ü çocuk 6 kişiyi yaraladı. Polis kurşun yarası bulunan zanlıyı gözaltına aldı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da akın için tweet attı ” korkakdiyerek, saldırıda özellikle çocukların mağdur olduğunu belirtti.

saldırının” Millet şoktaMacron ifadesini kullanarak kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

Saldırının sosyal medyada paylaşılan görüntülerinde bıçaklı şahsın iki kişinin engellemesine rağmen çevredeki çocuklara saldırdığı görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu