Haber

CHP Milletvekili Aşkın Genç: Ekonomi faiz artışıyla düzelmez

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 42,5’ten yüzde 45’e çıkarmasına ilişkin, “Çöken bir ekonomiyi sadece para politikası ve faiz artışlarıyla düzeltemezsiniz. Türkiye ekonomisini kurtaracak adımlar şunlar: Yatırımla, istihdamla, ihracatla bunlar elde edilir.” “Aksi takdirde insanların mutfaklarındaki ateşe bir miktar su serpilecek. Faiz odaklı bu denklem ortadan kalkmadıkça milyonlar açlığa ve yoksulluğa mahkûm olmaya devam edecek” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) bugün gerçekleştirdiği yılın ilk toplantısında siyasi faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5’ten yüzde 45’e çıkardı.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, MPK’nın bugün açıkladığı faiz kararına tepki gösterdi. Genç, ekonomik çözümün sadece faizlerin artırılması değil, istikrarlı bir maliye politikası, kalıcı yatırımlar, ihracat ve istihdam yaratılmasından geçtiğini belirtti. Genç, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Para politikasıyla fiyat istikrarını sağlaması gereken Merkez Bankası, bugün siyasi faizi 250 baz puan artırarak yüzde 45’e çıkardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ısrarla dile getirdiği ‘Faiz daha da düşecek’ sözünü hızla unuttu. uzun süredir, seçimden sonra.Uzun süredir yokuş aşağı giden Türkiye Merkez Bankası, ekonomiyi düzeltmenin yolunu faiz oranlarını artırarak görüyor.Çöken bir ekonomiyi para politikası ve faiz artışlarıyla düzeltemezsiniz. yalnız.

“TÜRKİYE EKONOMİSİNİ KURTARACAK ADIMLAR YATIRIM, İSTİHDAM VE İHRACATTAN GEÇER”

Ekonomide doğru yönde gözle görülür bir değişim yaratmanın yolu, faizlerin sürekli artırılmasından değil, istikrarlı bir maliye politikasından ve kalıcı yatırımlardan geçmektedir. Faiz oranlarının artırılmasının ekonomiyi düzeltmeye yetmeyeceği açık bir gerçektir. Bu nedenle yatırımların ve ihracatın artırılması, istihdam yaratılması gerekiyor. Türk ekonomisini kurtaracak adımlar yatırımdan, istihdamdan ve ihracattan geçiyor. Türkiye’nin üretim ekonomisine daha fazla önem vermesi ve ihracat oranlarını artırması gerekiyor. Bu nedenle yerli sanayici ve üreticilere devlet teşvikleri sağlanması gerekiyor. Yatırım ve istihdam olanakları yaratılırsa ekonomi sakin bir seyirden çıkar. Hükümetin odaklanması gereken tek konu faiz artışları değil, yatırım, istihdam ve ihracat olmalıdır. “Faiz odaklı bu denklem dışarıda bırakılmadığı sürece milyonlarca insan açlığa ve yoksulluğa mahkûm olmaya devam edecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu