Haber

Malatya’da depremzedelerin barınma sorunu devam ediyor

EVREN DEMİRDAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Malatya’da depremzedelerin barınma sorunu devam ediyor. Battalgazi ilçesinde yaşanan depremin ardından eşi ve çocuğuyla birlikte çadırda kalan depremzede Necati Geçit, “Malatya depreminde dışarıda kaldık, siz bize çadır, konteyner vermediniz. 9 yıllık hayatımı kınadınız.” -Yaşlı çocuk ve ben bu zulme ve işkenceye. Bu nasıl bir Müslüman? Ben perişanım ve kronik astım hastasıyım.” Yetkililere “Kalp hastasıyım” diyerek tepki gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıl dönümüne sayılı günler kala Malatya’da başta barınma olmak üzere pek çok sorun devam ediyor. Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yaşayan, eşi ve 9 yaşındaki çocuğuyla birlikte çadırda kalan kalp hastası depremzedesi Necati Geçit, yetkililere seslerini duyuramadıklarını söyledi.

“BENİ VE 9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMU BU zulme ve İŞKENCEYE BAĞIŞLAYIN”

Necati Geçit şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’ne, devletime, milletime ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; 6 Şubat 2023 Malatya depreminde dışarıda kaldık, siz bize çadır, konteyner vermediniz. 9’umu kınadınız. 1 yaşındaki çocuğum ve ben bu zulme, bu eziyete, size sesleniyorum 600 milletvekili, sizin de çocuklarınız var, çocuklarınız var, siz de geçinin, ’emeklilere 10 bin lira maaş’ diyorsunuz. Sonra ‘Elhamdulillah biz Müslümanız’ diyorsunuz. Bu nasıl Müslüman, ben perişanım, kronik astımım var, kalp hastasıyım, Cumhurbaşkanına ulaşamıyorum, belediye başkanlarına ulaşamıyorum, CHP’li belediye başkanlarına ulaşamıyorum. Nasıl bir ülke bu? bu? Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim, sizin de çocuğunuz yok mu? Burada çocuğumla ve eşimle perişan bir durumdayım. Yazık değil mi?

“65 YAŞINDAN SONRA HIRSIZLIK YAPMALI MIYIM?”

Benim gibi insanlar her zaman dışarıdadır. 5 katlı, 10 katlı evi yıkılanlara çadır, konteyner veriyorsunuz. Bana çadır yok, konteyner yok, yardım yok. Ne yapacağım, kime gideceğim? Sayın Başkan size sesleniyorum; Bu yaştan sonra ne yapmalıyım? 65 yaşından sonra hırsızlık mı yapmalıyım, gasp mı etmeliyim, soygun mu yapmalıyım, dolandırıcılık mı yapmalıyım? Bu bizim acı çekmemiz için yeterli ayıp ve günah değil mi? Acıyın bu millete, sabrımız tükendi. Bu karlı kışta 9 yaşındaki çocuğumla… Dışarıdaysanız düşünün Allah aşkına, bu Allah’ın hoşuna gider mi? Bir insan buna tahammül edebilir mi? “Yazık değil mi? Biz de insanız.”

“ÇOCUĞUMUN BAŞINI YIKAMADIM”

Konteyner talebinde bulunan anne Emine Geçit, şunları söyledi: “6 Şubat depreminden bu yana çadırdayız. Çocuğum ve ben perişan olduk, sobamıza yakacak yoktu, devlet bize konteyner vermedi. Yemek yok, çocuğumun kafasını yıkayamıyorum, çok zorluk yaşıyoruz. Malatya’ya kar yağdı, her yer buz, kar, çamur. Allah’ın izniyle.” “Allah rızası için bize yardım edin. Allah aşkına, çocuğum aşkına bize yardım edin. Allah rızası için bize yardım edin.”

habertermal.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu