Haber

Veli Ağbaba: Deprem Bir Ay Oldu, Hala Çadır Yok. Billahi yok Billahi yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda Malatya’da meydana gelen deprem sonrası yaşanan sıkıntılarla ilgili, “Deprem bir ay oldu, hala çadır yok. Vallahi ümit yok. İnsanlar 30 gündür duş alamıyor, “Enkaz altında hala hayvanlar var. Hayvanlar için hala çadır yok” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatyalı vatandaşların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Baba dedi ki:

“HALKIN MALATYA’DA DEPREM OLMADI GİBİ GÖRÜNÜYOR”

“Kamuoyunda Malatya’da deprem yokmuş gibi bir görüntü var. Malatya depremden elbette çok zarar gördü ama AFAD’ın yaptığı açıklamayla da çok zarar gördü. Malatya’yı da kapsam dahilinde ifade etti. afetten daha az etkilenen iller.Sonra özür diledi,yazım hatası olduğu AFAD tarafından ifade edildi.AFAD’ın nasıl yönetildiğini, nasıl bir yazım hatasıyla karşı karşıya olduğumuzu görüyorsunuz.İnsan biraz utanıyor. bunu söylemek

“MALATYA ADINDAN BİR ŞEHİRDEN KONUŞMAK MÜMKÜN DEĞİL. MALATYA’NIN MERKEZİ TERK EDİLMİŞTİR”

Malatya’da toplam bina sayısı 126 bin 814, depremde yıkılan bina sayısı 31 bin 604. Ağır hasarlı ve acil yıkılması gereken bina sayısı ise 89 bin 676. toplam bina sayısının yüzde 71’idir. Malatya’nın yüzde 71’i yok oldu. Ağır yıkılan ev sayısı 70 bin 939, iş yeri sayısı 14 bin 398, harap olan ahır sayısı 1 bin 991. Malatya merkeze gelin Malatya diye bir şehirden bahsetmek mümkün değil. Malatya’nın merkezi yerle bir oldu. Özellikle ticaretin yoğun olduğu bölge tahribata uğradı. Doğanşehir ilçesinden söz etmek mümkün değil. Maalesef köylerimiz yıkıldı.

“12 KAT, 8 KAT İMAR VEREN TÜM BELEDİYE BAŞKANLARI YARGILANMALI VE BEDELİ ÖDEMELİ”

Malatya diğer illerden farklı olarak sarsıntıların yaşandığı bir il. 2020 depremini yaşamış bir iliz. 2020 depreminde ‘ağır hasarlı’ olan, ardından ‘hafif hasarlı’ olan bina yıkıldı. Liyakat ve mühendisliğin ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. Bu bir cinayete teşebbüs. Eski binaların her zaman yıkıldığı doğru değildir. Bostanbaşı, Malatya’nın en lüks semtidir. Bostanbaşı’nda hasarsız yapı bulunmamaktadır. Yeni binalar, Malatya’nın en pahalı binaları. Bostanbaşı’na 12 ve 8 kat yapan belediye başkanlarının hepsi yargılanmalı ve bedelini ödemeliler. CHP, MHP veya AK Parti; Hangi parti olursa olsun bedelini ödemek zorundadır. Maalesef bedel ödemeyi bırakın, utanma duygusu yok; hala ortadalar. Yeşilyurt Belediyesi’nin 6 ay önce yaptığı ve ağır hasarlı olan toplu konutlar da var.

“DEPREMİN 1 AYI GEÇTİ, HALA ÇADIR YOK. VALLAH YOK, İLGİ YOK”

Depremin üzerinden bir ay geçti, hala çadır yok. Tanrı yok, Tanrı yok. İnsanlar 30 gündür duş alamıyor. İnsanlar 30 gün boyunca su görmediler. Enkazın altında hala hayvanlar var. Hale’de hayvanlar için çadır bulunamadı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu