Ekonomi

Ticaret Bakanlığı’ndan piyasayı sarsan ithalat açıklaması

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, “Piyasayı bozan haksız ve dampingli ithalata karşı yerli üreticimizin yanındayız” mesajı verildi. Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

Ticaret Bakanlığı olarak yerli üretimi ve istihdamı artırmaya yönelik politikaları aktif olarak uygulamaya devam ederken; Yerli üreticilerimizin ithalat dampingi veya menşe saptırma gibi haksız rekabete karşı korunması, üretim odaklı politikalarımızın en değerli ayaklarından birini oluşturmaktadır.

Uluslararası ticaret kurallarının aksine menşe ve tarife sapmaları maalesef aktif olarak kullanılmaktadır. Türkiye, haksız uygulamalara ve ithalattan kaynaklanan tehditlere karşı yerli üreticimizi ticaret politikası ve savunma araçlarıyla koruyan ülkeler arasında yer almaktadır. İthalatımızın %88’ini hammadde ve yatırım malları oluşturmaktadır.

Bu kapsamda anti-damping tedbirleri çerçevesinde Dünya Ticaret Örgütü kurallarına uygun olarak 1995 yılından bu yana toplam 204 adet tedbir alınmıştır. Halihazırda ülkemizde 126 adet anti-damping ve anti-sübvansiyon önlemi uygulanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu