Yaşam

Kocaeli’li çocuklar gökyüzüne dokundu

Büyükşehir’in Kocaeli Bilim Merkezi’nde düzenlenen gökyüzü gözlem gecesi binlerce kişiyi ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kocaeli Bilim Merkezi, Gökyüzü Gözlem Geceleri’ne ev sahipliği yaptı. Her yaz düzenlenen ve büyük ilgi gören etkinlik, hafta sonu 19.00-24.00 saatleri arasında Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

BİLİMSEL ATÖLYELER

Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Ay’ın Evreleri, Güneş Sistemi Şapkası, El planetaryumu, Origami Roketi ve çok daha fazlası çocuklar ve aileleri tarafından gezildi.

SANAL GERÇEKLİKTE UZAY TURU

Ziyaretçiler planetaryum ile gezegenleri ve diğer gök cisimlerini gözlemlediler. Ayrıca sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde uzayda seyahat eden bir astronot gibi kozmosu deneyimlemek mümkün oldu. Etkinlikte ziyaretçiler teleskoplarla gözlem yaparak Satürn ve Güneş’i yakından gözlemlediler. Etkinliğe katılan ziyaretçilere sürpriz hediyeler dağıtıldı.

AÇIK HAVA SİNEMASI

Etkinlikte eğlenceli etkinliklerin yanı sıra Açık Hava Sineması da gerçekleştirildi. Mars sinemaları 12 Ağustos Cumartesi 21.00’de, Yerçekimi ise 13 Temmuz Pazar 21.00’de gösterildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu