Ekonomi

İhracatını her yıl artıran iklimlendirme sektörü ISK-SODEX’e hazırlanıyor

Son 4 yılda 570 milyar dolarlık bir değere ulaşan küresel iklimlendirme bölümü, Avrasya Bölgesi’nin ilk ve en büyük buluşması olan ISK-SODEX’te gündeme gelecek. 25 yıldır düzenli olarak düzenlenen ve bu yıl 25-28 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında “Sağlıklı İklimlendirme Çözümleri” mottosu ile İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan fuarda, katılımcılar ısıtma-soğutma sistemlerini tanıtacak ve elemanları, izolasyon ürünleri, vitrifiye ürünleri ve iklimlendirme, iklimlendirme, havalandırma. sistemler gibi birçok ana başlık altında ürünlerini sergileme fırsatı bulacak.

Son 4 yılda yüzde 13,23’lük büyümeyle 570 milyar dolarlık değere ulaşan dünya iklimlendirme sektörü, Türkiye’de yüzde 43’lük büyümeyle üretimini ve ihracatını artırma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Küresel iklimlendirme pazarı, tüketicilerin çevreci ve ekonomik ürün talepleri doğrultusunda önümüzdeki yıllarda milyarlarca dolarlık ticarete hazırlanırken, departmanın Avrasya Bölgesi’ndeki ilk ve en büyük buluşması olan ISK-SODEX İSTANBUL, sektörün dünya ticaretine değerli katkılar sağlamaya devam ediyor. “Sağlıklı İklimlendirme Çözümleri” mottosuyla İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan fuar, 2023 yılında da ısıtma, soğutma, iklimlendirme, havalandırma, yalıtım, havalandırma, izolasyon, havalandırma başta olmak üzere iklimlendirme sektörünün temsilcileriyle bir arada gerçekleştirilecek. pompa, vana, tesisat, su arıtma, yangın, havuz ve güneş enerjisi sistemleri. Avrupa, Asya ve Amerika gibi dünyanın dört bir yanından 90 bin ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Hannover Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Annika Klar, fuarın dünya pazarından yüzde 1,5 pay alarak dış ticaret fazlası veren bir segment olmayı hedeflediğini belirterek, ticarete yaklaşık 500 milyon dolar katkı sağladıklarının altını çizdi. Son 5 yılda düzenledikleri her fuar sonrası Türkiye iklimlendirme sektörünün hacmi.

İklimlendirme sektörünün Avrasya’daki en büyük buluşma noktası

ISK-SODEX İSTANBUL kurulduğu 1997 yılından bu yana iklimlendirme branşındaki son trend ve gelişmeleri takip etmek isteyen branş profesyonelleri ve üreticilerden ortalama 13 bin yerli ve yabancı katılımcı firmayı ve 1 milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırlamıştır. 2021 yılında 86 binden fazla şube profesyoneli ve ziyaretçisini ağırlayarak yabancı ziyaretçi sayısını yüzde 27 artıran ISK-SODEX İSTANBUL, 300 profesyonelin katıldığı B2B İkili İş Görüşmeleri ile Türk iklimlendirme bölümünün yeni ihracat işbirliklerini gerçekleştirmesini de sağladı. 53 ülkeden alıcı Özbekistan, İtalya, Hindistan, Fransa ve Almanya’dan firmaların yoğun katılım gösterdiği fuara İran, Irak, Ukrayna, Kosova, Özbekistan, Belçika, Fas, Gana, Hollanda ve İngiltere’den gelen ziyaretçiler, sergilenen ürünlere ve son teknolojilere yoğun ilgi gösterdi. .

ISK-SODEX İSTANBUL’dan her fuar sonrası sektöre 500 milyon dolar katkı

Gelişen teknolojiler ve doğayı koruma anlayışı ile yenilenebilir enerji, hibrit ve enerji tasarruflu sistemlere olan ilgi her geçen gün artmaktadır. ISK-SODEX İSTANBUL, bu bilinçle, dinamik yapısı ve artan üretim kapasitesi ile her yıl küresel ticaret hacmini düzenli bir şekilde artıran iklimlendirme branşından binlerce firma ve branş profesyoneline iş bağlantıları kurma ve ikili iş görüşmeleri yapma imkanı sunmaktadır. Hannover Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş. küresel klima pazarının son yıllarda yaşanan gelişmelerin de etkisiyle önümüzdeki 10 yılda ticaret hacmini hızla artıracağını hatırlattı. Genel Müdür Annika Klar, “Coğrafi olarak değerli bir noktada bulunan Türkiye’de iklimlendirme sektörü hedeflediği ihracat rakamlarına ulaşıyor. Bu bilinçle düzenlediğimiz her fuar sonrası Türkiye’nin ticaret hacmi ortalama 500 milyon dolar seviyesinde. ISK-SODEX İSTANBUL olarak son 5 yılda düzenlenen büyüme ivmesine ISK-SODEX İSTANBUL önemli katkı sağlarken, Türk iklimlendirme sektörü 2020’de 4,6 milyar dolar, 2021’de 6,1 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attı. 2022’de 6,7 milyar dolara ulaştı” dedi.

ISK-SODEX ile bölge ekonomisi canlanacak

25 – 28 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında 11 salonda ve 50 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek olan fuarı dünyanın dört bir yanından binden fazla üreticinin ve rekor sayıda ziyaretçinin ziyaret etmesi bekleniyor. İSTANBUL, katılımcıları için yeni ürün setleri ve teknolojilerin lansmanlarına zemin hazırladığı gibi, yeni iş bağlantılarının kurulmasına ve yeni firmaların pazara daha kolay girmesine de olanak sağlıyor. Uluslararası alıcılar aradıkları tüm segmentlerde eserler bulabilirken, ileri teknoloji ile tasarlanmış eserlerin sergilendiği fuarda, yüksek verimli iklimlendirme ürünleri, temiz hava üniteleri, düşük enerji tüketimi ve çevre dostu eserler, dijital ve hijyenik soğutucular, küresel ısınma potansiyeli düşük veya doğal soğutucu akışkanlı yeni nesil cihazlar ve ayrıca iç hava kalitesini artıran ısı geri kazanımlı havalandırma cihazları gibi son teknolojileri takip etme imkanına sahiptir. Fuar, yurt dışından gelen ziyaretçi sayısı ile bölge ekonomisine önemli katkı sağlarken, dolaylı olarak ulaşım, konaklama ve yeme-içme gibi branşlara da olumlu katkı sağlıyor.

-iDeal Haber Merkezi-

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu