Ekonomi

Kahramanmaraş deprem bölgesinde EYT yoğunluğu

EYT ile ilgili yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Binası önünde uzun kuyruklar oluştu.

EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar Kanunu ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Haberi alan vatandaşlar, düzenlemeden faydalanmak ve emeklilik haklarını kullanmak için SGK binalarına akın etti. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta vatandaşlar sabahın erken saatlerinde SGK İl Müdürlüğü binasında uzun kuyruklar oluşturdu.

“EYT’nin çıkması en azından bize moral verdi”

33 yıldır çalıştığını ve 8 yıldır EYT kararını beklediğini belirten vatandaşlardan Ümmet Küçük, “Uzun yıllardır bir dokuma firmasında çalışıyorum. 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde belaya bu EYT’nin çıkması hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kalanlara sabırlar diliyorum.Bu yaraların bir an önce sarılmasını temenni ediyorum. biraz moral.çok üzülsemde mutluyum çok senelerdir bekliyordum.çıkması bizim için bugün daha anlamlı oldu çünkü zor günlerden geçiyorduk.allah bu yönetmeliği yapanlardan razı olsun. 33 yıldır çalışıyorum ve 8 yıldır EYT’liyim ve 8 yıldır bu yönetmeliği bekliyorum. Bu şoktan dolayı olmaz sandım ama bu da çıktı. Çok mutluyuz, yapanlardan Allah razı olsun.” – KAHRAMANMARAŞ

kamanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu