Haber

Refah Sınır Kapısı Açıldı, BM: ‘Bu Son Konvoy Olmamalı’

– Refah Sınır Kapısı açıldı

BM: “Bu son konvoy olmamalı”

KAHİRE – Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan kapısı olarak bilinen Refah Sınır Kapısı’nın açılmasının ardından İsrail’in izin verdiği 20 yardım kamyonunun Gazze’ye geçtiği bildirildi.

Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan kapısı olarak bilinen Refah Sınır Kapısı, İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı Demir Kılıç Harekatı’nda Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından kapatıldı. Gazze ile Mısır arasındaki sınır kapısı saat 10.00’da açılacaktır” sözleriyle gözler Refah sınır kapısına çevrildi. İsrail’in saldırıları 15’inci gününde de devam ederken, saldırıların başlangıcından bu yana kapalı olan Refah Sınır Kapısı açıldı. Kapının açılmasıyla birlikte Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye insani yardım taşıyan ilk tırlar geçmeye başladı. Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamada Gazze’ye 20 yardım TIR’ının geçtiği açıklandı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, kapının açılmasının ardından yaptığı açıklamada, “Sınırdan geçen yardım, Gazze halkına temel ihtiyaçların sağlanmasına yönelik sürdürülebilir bir çabanın başlangıcı olabilir. Bu ilk konvoy Son konvoy olmamalı.”

İsrail’den yakıta izin verilmiyor

İsrail tarafı, Refah Sınır Kapısı’ndan yalnızca 20 tırın geçişine izin verdi. İsrail, içinde gıda ve tıbbi malzeme bulunan kamyonlarla yakıtın Gazze’ye taşınmasına izin vermedi.

Mısır tarafında kutlama

Sınır kapısının açılmasıyla birlikte Mısır tarafında da kutlamalar yapıldı. Kapı açılıp kamyonlar geçtiğinde sınırın Mısır tarafındaki yetkililer kamyonların geçişini dakikalarca alkışladı.

senkayahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu