Haber

Mart Ayında Türkiye’nin En Çok Konuşulan Konuları

medya izleme ajansı Ajans Basınmedyada en çok konuşulan haber manşetlerini yayınladı. Ajans Basın 1-31 Mart tarihleri ​​arasında 15 binden fazla gazete, dergi, TV kanalı ve internet haber sitesinde en çok haber içeriği yayınlayan araştırmada, ilgili içerikte binlerce haber medyaya yansıdı. Mart ayında siyasi kazan kaynamaya başlarken Türkiye’nin en çok konuştuğu konular ise şu şekilde oldu;

  • Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde ölü sayısı 50 bin 96’ya yükseldi. Yaralı sayısı 107 bin 204 olarak kaydedildi.
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 kişilik masanın noter masasına dönüştürülmesini eleştirerek, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adaylığına çağırdı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener arasında yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlandı. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olurken Yavaş, İmamoğlu ve altılı masanın diğer liderleri, seçimin kazanılması halinde başkan yardımcılığına atanacak.
  • Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası bayanlar üç adım atlama finalinde milli atlet Tuğba Danışmanz 14.31’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.
  • Türkiye, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi ve 28’inci Milletvekili Seçimi için sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi için Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Sinan Ogan yarışacak.
  • Şanlıurfa ve Adıyaman’ı bu kez sel vurdu; Sel felaketinde 18 kişi hayatını kaybetti.
  • Yunanistan’da yolcu treni ile yük treni çarpıştı, kazada 57 kişi öldü. Kazanın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari emekli maaşının 2 bin lira artırılarak 7 bin 500 liraya çıkarıldığını açıkladı.
  • İttifaklar, ittifak protokollerini Yüksek Seçim Kurulu’na sunduğunda sürecin bitmesine saatler kala Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılma kararı aldı. AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi temsilcilerinden oluşan heyet, ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti.
  • Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin emeklilik yaşını 62’den 64’e yükseltmeyi amaçlayan son reformu kabul etmesiyle tansiyon yükseldi. Muhalefetin tartışmalı emeklilik maddesine karşı parlamentoya getirdiği güven oylamasını hükümet az farkla kazandı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu