Ekonomi

Supermicro yeni AI SuperCluster çözümlerini tanıttı

SAN JOSE, Kaliforniya – Yapay Zeka, Bulut, Depolama ve 5G/Edge için BT çözümleriyle tanınan Supermicro, Inc. (NASDAQ: SMCI), üretken yapay zeka dağıtımını hızlandırmayı amaçlayan yeni bir SuperCluster çözüm serisini duyurdu. Bu çözümler, büyük dil modeli (LLM) altyapılarının temelini oluşturacak şekilde tasarlanmıştır.

Supermicro SuperCluster portföyü üç konfigürasyon içeriyor: 4U sıvı soğutmalı sistemler, 8U hava soğutmalı sistemler ve 1U hava soğutmalı Supermicro NVIDIA MGX™ sistemleri. Bu sistemler, LLM eğitimi ve yüksek kapasiteli çıkarım iş yükleri için güçlü performans sunmak üzere tasarlanmıştır. Şirketin CEO’su Charles Liang, Supermicro’nun küresel üretim kapasitesinden yararlanarak bu yapay zeka kümelerini müşterilere hızlı bir şekilde sunma yeteneğini vurguladı.

NVIDIA HGX H100/H200 8-GPU ile donatılmış 4U sıvı soğutmalı sistemler, NVIDIA’nın yeni nesil Blackwell mimarisi tabanlı GPU’larını desteklemek üzere tasarlandı. Bu sistemler, elektrik maliyetlerinde %40’a kadar azalma sağlayabilen verimli soğutma teknolojisi sayesinde enerji tüketimini azaltmayı ve veri merkezleri için toplam sahip olma maliyetini (TCO) düşürmeyi amaçlıyor.

Supermicro’nun yeni teklifleri, trilyonlarca parametreye kadar LLM’lerin eğitimini kolaylaştırmak için 400 Gb/s NVIDIA Quantum-2 InfiniBand ve Spectrum-X Ethernet dahil olmak üzere NVIDIA AI Enterprise yazılımı ve ağ çözümleri ile entegre edilmiştir. SuperCluster’lar ayrıca paralel dosya sistemi seçeneklerine sahip özelleştirilebilir yapay zeka veri hattı depolama yapısına sahiptir ve yüksek verimli ve düşük gecikmeli depolama erişimini desteklemek üzere tasarlanmıştır.

1U hava soğutmalı NVIDIA MGX sistemleri, operasyonel maliyetleri düşürmek için yüksek çıkarım yığın boyutlarına sahip LLM’leri çalıştırmaya yönelik GPU bellek bant genişliği ve kapasite ihtiyaçlarını karşılayan NVIDIA GH200 Grace Hopper Superchips’e sahiptir. Bu sistemler ölçeklenebilir ve bulut ölçeğinde, yüksek hacimli çıkarımlar için uygundur.

Supermicro’nun duyurusu, şirketin uygulama için optimize edilmiş BT çözümleri sunma konusundaki kararlılığını ve ürün tasarım ve üretim süreçlerinde inovasyon ve sürdürülebilirliğe odaklandığını vurguluyor. Bu bülten Super Micro Computer, Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu