Haber

Kremlin: (Ukrayna’ya Abrams sevkiyatı) Bu tanklar diğerleri gibi yanacak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Ukrayna’ya göndermeyi planladığı Abrams tanklarının etkisinin büyütülmemesi gerektiğini belirterek, “Bu tanklar da diğerleri gibi yanacak. Ancak çok pahalılar ve bedelini öncelikle Avrupalı ​​vergi mükellefleri ödeyecek. .” dedim.

Başkent Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, ABD’nin Ukrayna’ya olası Abrams tank sevkiyatını değerlendirdi.

Pek çok uzmanın söz konusu sevkiyatı teknik açıdan “saçma” bulduğuna işaret eden Peskov, “Bu plan teknolojik nedenlerle kaybedilen bir plan ve daha da önemlisi Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine katacağı potansiyel açıkça görülüyor. abartılı.” dedi.

Abrams tanklarının maliyetinin Avrupalılar tarafından karşılanacağını söyleyen Peskov, “Bu tanklar da diğerleri gibi yanacak. her zaman olduğu gibi.” sözlerini kullandı.

ABD’nin yakın zamanda Ukrayna’ya Abrams tipi muharebe tankları gönderme kararını açıklaması beklenirken, Almanya’nın Ukrayna’ya Leopard tankları gönderme kararı aldığı iddia edildi.

Almanya’nın, tankların Ukrayna’ya teslim edilmesi için aralarında Polonya ve İskandinav ülkelerinin de bulunduğu diğer ülkelere de onay vereceği iddia ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu