Haber

Forester’ın Babası Kazım Uslu: Geleceğe Nefes Olmak İçin Doğaya Katkılarımı Sürdüreceğim

Merak ettiği dağlık alanda gölge bulamayınca kendini ağaçlara adadı.

Rüyasında babasını görünce kendini ağaçlara adayan Kazım Uslu, dağlardaki binlerce alıç ve yaban mersini ağacına sahip çıkmak için kolları sıvadı.

‘Orman babası’ lakaplı Kazım Uslu:

“Geleceğe nefes olmak için doğaya katkı sağlamaya devam edeceğim”

KONYA – Konya’da 2 yıl önce yürüyüş yapmak için çıktığı dağda dinlenecek ağaç gölgesi bulamayan ‘orman babası’ lakaplı Kazım Uslu, iş çıkışı ve hafta sonu dağlık alandaki ağaçları buduyor. , çevresini temizler ve odun ateşinde demlediği çayını içer. Rüyasında babasını görmesinin ardından çevredeki tüm ağaçlara sahip çıkmayı hedefleyen Uslu, “Geleceğe nefes olmak için doğaya katkı sağlamaya sonuna kadar devam edeceğim” dedi.

2 yıl önce İstanbul’dan Konya’ya taşınan ve evinin yakınındaki dağlık bölgeyi gezmek için dışarı çıkan 52 yaşındaki Kazım Uslu, dinlenmek için bir ağacın yanına oturdu. Ağacın budanmadığı için gölgesinden yararlanamayan Kazım Uslu, yanında bulunan aletlerle ağacı budadı. Bir süre sonra evine dönen Uslu, rüyasında budadığı ağacın yanında rahmetli babasını görünce bir karar verir. Bir sitede bahçıvan olarak çalışan Kazım Uslu, iş çıkışı ve hafta sonları dağlık alanda ağaçların etrafındaki zarar gören çalıları temizleyip budayarak bakım yapmaya başladı. ‘Orman babası’ olarak bilinen Uslu, bugüne kadar 150’den fazla ağacın bakımını üstlendi. Yaptığı ağaç bakım çalışmalarına ait görselleri sosyal medyaya yükleyen Uslu, insanlara ağaç sevgisini aşılamak için farkındalık yaratmaya çalışıyor.

“Ağaçlarla ilgileniyorum çünkü doğa bizim nefesimiz”

Doğal ortamlarda vakit geçirmeyi sevdiğini ve ağaç bakımının kendisine terapi gibi geldiğini söyleyen Kazım Uslu, “Ağaçla ilgilendiğim zaman onunla konuşmak üzereyim, bu benim için terapi oluyor. 2 yıl önce Konya’ya yerleştim yürüyüşe çıktım yukarı dağlarda alıç ağacı vardı perişan durumdaydı gölgesinde oturup biraz nefes almak istedim ama oturacak yer yoktu. yanımda ekipman vardı hemen ağacın çevresini temizledim.Sonra eve gidip yattım ve rahmetli babamı rüyamda gördüm temizlediğim ağacın altına oturdu ve yanında da bir torba alıç vardı. Yanına gittiğimde ‘Baba senin burada ne işin var?’ Alıç ve yaban mersini ağaçlarına sahip çıkmak için kolları sıvadım.Şimdiye kadar 150’den fazla ağaç baktım bunlar dikenli ağaçlar bazen kıyafetlerim yırtılıyor.Bir günlük çalışmadan sonra iş yerim buraya yakınken, Gelip ağaçlara sahip çıkıyorum çünkü doğa bizim nefesimiz.

“Doğaya katkımı sonuna kadar sürdüreceğim”

Farklı yöntemlerle doğa sevgisini aşılamak istediğini belirten Kazım Uslu, “Amacım buradaki tüm ağaçlara sahip çıkmak. İnsanlar da bize ‘orman baba’ lakabını takmışlar. Güzel bir iyilik gördük. İnsanlara ağaç sevgisini aşılamak için kendi fotoğraflarımı çekiyorum ve onları eğlenceli hale getiriyorum. “Bazen görüntüleri hızlandırıyorum, bazen de müzik ekliyorum. Sonra insanlar da izliyor. Yarınlara yeni bir soluk olmak için doğaya katkı sağlamaya sonuna kadar devam edeceğim” dedi.

“Bu dağlar mahlep ve alıç ağaçlarını sever”

Mahlep ağacı yetiştirmeyi çok sevdiğini söyleyen Uslu, “Bu ağaç kuraklığın düşmanıdır. Bir yerde mahlep ağacı varsa orada kuraklık olmaz. 5 bin mahlep ağacı yetiştirmek çok faydalı olur.” Bu dağlarda Bir mahlep ağacından bir devirde bin mahlep ağacı çıkar.Bir etütüm var taban alsam iyi olur.Bu dağlar mahlep ve alıç ağaçlarını çok sever.Ayrıca alıç ağaçları meyve verince, buraya gelen emekli amcalarımız bu meyveleri topluyor sonra satıp ek gelir olarak faydalanıyorlar ben bu kardeşlerimi istiyorum gelsinler yardım etsinler bu ağaçlara beraber sahip çıkalım yani bu gönül işi dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu