Haber

İstanbul’da Düzensiz Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 11 Tutuklama

İstanbul’da ülkeye getirilen düzensiz göçmenleri yasa dışı yollardan Romanya’ya nakletmeye çalıştıkları belirlenen 15 zanlıdan 11’i tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve MİT ekipleri, göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen zanlıları yakalamak için harekete geçti.

Yaklaşık 10 ay süren çalışmada, ülkeye yasa dışı yollardan getirilen düzensiz göçmenleri deniz yoluyla Karadeniz üzerinden Romanya’ya götürmeyi amaçlayan organize hata örgütünün teknik ve fiziki takibi yapıldı.

Örgüt üyelerinin Fatih’teki 5 farklı ikamet adresini düzensiz göçmenlerin geçici konaklaması için kullandığı, aynı ilçede bulunan 2 restoranın düzensiz göçmenler için buluşma yeri olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Avrupa’ya götürme vaadiyle kandırdıkları düzensiz göçmenlerden 5 bin ile 7 bin dolar veya euro arasında para talep eden zanlıların bu restoranlarda da para transferi yaptıkları belirlendi.

Deşifre çalışmasının tamamlanmasının ardından harekete geçen ekipler, eş zamanlı yaptıkları baskınlarda aralarında örgütün elebaşının da bulunduğu 15 zanlıyı tutukladı.

Ayrıca deniz yoluyla Romanya’ya gönderilmeye çalışan bazı düzensiz göçmenler, tekneleri Arnavutköy açıklarında batmak üzereyken kurtarılarak gözaltına alınırken, tüm operasyonda yakalanan 583 düzensiz göçmen, tutuklanmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. sınır dışı etme prosedürleri.

Adreslerde yapılan aramalarda 6 balıkçı teknesi, 9 şişme bot ve 10 otomobil ele geçirilirken, 35 pasaport, 1 tabanca, 12 can yeleği, 25 cep telefonu, 1 dürbün, yüklü miktarda para ve çok sayıda belge ele geçirildi.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 11’i tutuklandı, 4’ü hakkında denetim kararı uygulandı.

haber-caykara.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu