Haber

Endeks göz kamaştırmaya devam ederken, “Borsa İstanbul neden düştü?” Muhalefet Diyenleri Uyardı!

Borsa İstanbul’da 2023’e kötü başlangıç ​​herkesin dikkatini çekmeye devam ediyor. Dünden beri herkes ‘Borsa neden düştü?’, ‘BİST neden düşüyor?’, ‘İstanbul’da borsa düşmeye devam edecek mi?’ sorularına yanıt bulmayı umuyor. sorulara döner. Bakalım bu ortamda yatırımcılara yardımcı olabilecek miyiz?

2022’de yaşanan güçlü yükselişlerle birlikte, enflasyon, Fed oynaklığı, dolar ve diğer baskı unsurları üzerindeki KKM ve yatırım araçlarının kullanıldığı diğer alanlarda fahiş fiyatlamalardan kaçınmak için ağızdan ağza yayılma ve mevduatta negatif reel faiz oranları söz konusu olduğunda tasarruf sahibi olanlar, konut ve otomobiller görüldüğü için BİST’e gitti. akın etmişti.

Bu kabilelerin göçü ile yükseliş eğilimi güçlendi. Uzmanlar 2023 seçimlerine kadar ekonomi politikalarında değişiklik beklemediği için Borsa’daki yükselişin bu döneme kadar devam etmesi bekleniyordu. Ne olduysa 2 Ocak’ta rekor kıran Borsa 3-4 Ocak’ta düştü, 5 Ocak’ta çöktü. 6 Ocak prestijiyle birlikte baş döndürücü bir seans izleniyor.

Borsa İstanbul’da bugüne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, ardından yükselişini artırdı, ardından sert düşüş yaşadı. Şimdi tekrar yükseldi. Bakalım gün nasıl bitecek.

img-s3.onedio.com

Bu ortamda herkes durumu anlamanın hüznü içinde olduğu için biz de yazılanlara bir göz atalım istedik.

Halktv’de Barış Soydan, ‘Borsadaki peri masalı kabusa mı dönüyor?’ Yaşananları şöyle anlatıyor:

Erdoğan’ın dün yaptığı seçimle ilgili erken açıklamalarının başlattığı düşüş, piyasa rasyolarının çok şişmesi ve neredeyse tam bir düzeltme yapmadan bu seviyelere gelmesiyle devre kesicileri iki kez tetikleyen bir duruma dönüştü. Öte yandan halkın seçim öncesi dövize yönelmemek için BİST’teki yükselişi desteklediği iddialarını da ekliyor.

CHP’den sesler yeniden yükselirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sessizliğini koruyor!

twitter.com

Yaz sonunda yaşanan güçlü yükselişlerle birlikte Bakan Nebati’nin Borsa İstanbul ile ilgili açıklamalarını sıralarken ardından hafif bir düşüş yaşandı ve 5’i tutuklanan 8 kişilik ekip hakkında soruşturma başlatıldı. bazıları sorumluydu. Aynı dönemde SPK’ya yönelik bazı iddialarda bulunuldu ve bu haberlerin birçoğunun yayın yasağı getirildi. Ardından geçtiğimiz günlerde tutuklanan 5 manipülatörün serbest bırakıldığı iddiaları sosyal medyada da yer aldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu dönemlerde yatırımcıları uyardı. Dün yaşananların ardından uyarılarını hatırlatarak yeni bir paylaşım yaptı.

twitter.com

Küçük yatırımcıyı uyardım, seni gözden kaçırırlar dedim. Adalet yok, ahlak yok! Unutulmamalıdır ki zaman bir gün tersine dönecek ve herkes yaptıklarının bedelini ödeyecektir. Küçük yatırımcıya sahip çıkmayan kurumlar, haksız yere zengin olan çeteler bunun bedelini de ödüyor. Gitmelerine asla izin vermedik!

CHP’nin ekonomi kadrolarından Faik Öztrak, Borsa’ya uyarısız geçmedi: “Kontrol ekonomisiyle ‘para, sermaye, kredi, döviz’ piyasalarını alt üst ettiler.

twitter.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu