Haber

Husilerin Aden Körfezi’ndeki saldırıları devam ediyor

ABD Merkez Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, ” 6 Şubat günü, Arap yerel saatine göre sabah 01.45 ile akşam 04.30 saatleri arasında, Yemen’in Husi kontrolündeki bölgelerinden Güney Kızıldeniz ve Akdeniz’e doğru 6 gemisavar balistik füze (ASBM) ateşlendi. Aden Körfezi.” dahil edildi.

ASBM’lerden üçünün, Aden Körfezi’nden geçen Marshall Adası bayraklı, Yunanistan’a ait ve işletilen dökme yük gemisi MV Star Nasia’yı vurmaya çalıştığı belirtildi.

Füzeler sabah saat 03.20 sıralarında Yunan gemisinin yan tarafına çarptı. Saldırıda yaralanan olmazken, hafif hasar oluştu” rapor edildi.

CENTCOM açıklamasında, öğleden sonra saat 14.00 sıralarında gemi yakınlarına bir füzenin daha düştüğü, saat 16.30 sıralarında aynı gemiye yapılan bir başka füze saldırısının ise ABD savaş gemisi USS Laboon (DDG 58) tarafından engellendiği paylaşıldı.

Diğer 3 füze saldırısında ise Husilerin Güney Kızıldeniz’de faaliyet gösteren Barbados bandıralı İngiliz kargo gemisini hedef aldığı, geminin yakınındaki bir bölgeye düşen füzelerin “herhangi bir hasar veya yaralanmaya neden olmadığı” kaydedildi. “

Husilerin Gazze’ye saldırısı ve abluka sona ermediği takdirde Kızıldeniz’deki saldırıların artırılacağı tehdidi

İran destekli Husilerin Yemen’deki lideri Abdülmelik el-Husi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve ablukası sona ermediği takdirde Kızıldeniz’deki saldırılarını artıracağı tehdidinde bulundu.

Abdülmelik el-Husi, ” Saldırganları (İsrail’i) Gazze’ye yönelik saldırılarını ve kuşatmalarını durdurmaları konusunda uyarıyoruz, aksi takdirde gerilimi daha da tırmandırmaya çalışacağız.“dedi.

haber-bozkurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu