Haber

Güney Afrikalı Denizci Altın Küre Yarışını Kazandı

Güney Afrikalı denizci Kirsten Neuschäfer, Altın Küre Yarışını kazanan ilk kadın oldu. Neuschäfer, tamamı erkek olan diğer 15 rakibi geride bırakarak otopilot kullanmadan dünyanın çevresini dolaştı. 12 sporcu farklı noktalarda tamamlayamadan müsabakadan ayrılmak zorunda kalırken, Neuschäfer 1 gün boyunca en yakın rakibini geride bıraktı. Başarılı sporcu, yarışmayı 234 günde tamamladı.

4 Eylül 2022’de Fransa’nın batısındaki Atlantik Okyanusu kıyısında yer alan Les Sables-d’Olonne kasabasından yarışa başlayan 40 yaşındaki denizci Kirsten Neuschäfer, 30 bin deniz mili yol kat etti. (54.000 km) 234 gün sonra 27 Nisan 2023’te birebir yolculuk. noktada bitti. Minnehaha isimli teknesiyle denizin en güçlü yolculuğu olarak gösterilen rotada seyreden Kirsten Neuschäfer, 233 gün 20 saat 43 dakika 47 saniyelik resmi süre ile yarışı durmadan tamamladı. Güney Afrikalı Neuschäfer Perşembe günü çizgiyi geçtiğinde yarışı hiç durmadan tamamlamak için mücadele eden sadece 2 denizci vardı. Neuschäfer, bir günlük teslim süresiyle en yakın rakibini geride bıraktı. 12 yarışmacı daha rotasını tamamlayamadı ve farklı noktalarda yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

“HAYATTA BİR KEZ OLACAK BİR DENEYİM”

Neuschäfer, yarış sonrası Youtube açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kendimi çok iyi hissediyorum. Hayatta bir kez karşılaşılabilecek bir deneyim. Bu kadar büyük bir destek beklemiyordum. Yarışı bitireceğimden emindim ama nasıl kazanacağım hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bu yüzden gerçekten harika hissediyorum.” .Kazandığımı anlayınca yıkıldım.Finişe sporcu arkadaşımdan sonra varacağımı düşündüm. Beklenmedik bir sonuç olduğu için bunu fark etmem zaman alacak.”

FİNLANDİYALI RAKIP KURTARMALAR OKYANUSTA VURUŞLU

Başarılı sporcu sadece yarışı kazanmakla kalmadı, rakibi Tapio Lehtinen’i kurtarmak için yoldan çıktı. Kirsten Neuschäfer, teknesi batan ve 24 saatten fazla Hint Okyanusu’nda mahsur kalan Finalndian kaptanı Lehtinen’e ulaşan ve onu kurtaran ilk kişi oldu.

5 OKYANUS GEÇTİ

3 sezonda 5 okyanusu aşan Neuschäfer, tamamı erkek olan diğer 15 rakibini geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı. 1988’den önce tasarlanan ve elektronik/teknolojik cihazlar ve otopilot olmadan teknelerde tek başına seyredilen tarihi yarış, 1968 yılına dayanıyor. Dünyayı kesintisiz dolaşan ilk kişi, Sir Robin Knox-Johnston kazanan ilk kişi oldu. 1968-69 Sunday Times Altın Küre Yarışı.

haberkeban.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu