Haber

İsrail ile BAE arasındaki stratejik işbirliği görüşüldü

İsrail muhalefet lideri Yair Lapid ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al Nahyan, iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini ele aldı.

İsrail eski Başbakanı ve ana muhalefet partisi “Bir Gelecek Var” lideri Yair Lapid, Twitter hesabı X üzerinden BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile İtalya’da görüştüğünü duyurdu.

Al Nahyan ile fotoğrafını paylaşan Lapid, “BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed ile İtalya’da görüşmekten memnuniyet duydum. Körfez ülkeleriyle ilişkileri ve stratejik iş birliğini ele aldık.” terimini kullandı.

İsrail-BAE iş birliğinin devam edebileceğini belirten Lapid, ülkeler arasında ortak çıkar ve menfaatlerin geliştirilebileceğini kaydetti.

Lapid, Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı sırada Haziran 2021’de Abu Dabi’deki İsrail Büyükelçiliğini açtı ve BAE’yi ziyaret eden ilk İsrail Dışişleri Bakanı olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan Başbakan Binyamin Netanyahu, yılbaşı gecesi yeniden iktidara gelmesinin ardından BAE’yi ziyaret edemedi.

Netanyahu göreve geldikten sonra ilk ziyaretini BAE’ye yapmak istediğini ancak İsrail Başbakanı’nın bu ülkeye yapacağı ziyaretin çeşitli nedenlerle 5 kez iptal edildiğini veya ertelendiğini belirtti.

İsrail medyasında Netanyahu’nun kabinesindeki aşırı sağa verdiği kritik görevlerin BAE yönetimini rahatsız ettiği bildirildi.

Kasım ayı sonunda BAE’de düzenlenecek olan 28. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’ne (COP28) Taraflar Konferansı’na davet edilen Netanyahu’nun BAE’ye ilk ziyaretini bu tarihte gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu