Teknoloji

Google’ın Apple’ı Şakacı Bir Şekilde Kandıran Reklam Kampanyası: “Ya Pixel ve iPhone En İyi Arkadaş Olursa?” [Video]

Rakip teknoloji devlerinin birbirine atıfta bulunan reklamlarını sık sık gördük. Şimdi, bu stilistik buluş Google’dan geldi. Teknoloji devi, Pixel telefonlarını Apple’ın iPhone’uyla karşılaştırıyor beş kısa reklamyayınlanan.

Bu komik görüntülerin teması, Pixel 7 Pro (bir videoda Pixel Fold) ve belirsiz bir iPhone’un “en iyi arkadaş” olmasıdır. Google’ın “Ya iki telefon rakip olmayı bırakıp en iyi arkadaş olursa?” ifadeleriyle tanıttığı kampanyada, güvenlikten şarja kadar farklı özelliklere dikkat çekilerek Apple’a göndermeler yapılıyor. Kampanyada iPhone eski, deneyimsiz ve biraz naif olarak tasvir ediliyor.

Reklamlardan biri Google Pixel telefonların “VPN” özelliğine dikkat çekerken, iPhone’un VPN için ödeme yapması gerektiği gösteriliyor.

Google, iki telefonu kamera özelliklerinde karşılaştırarak iPhone Pixel’i kıskanıyor ve övüyor. Görüntüde, iPhone konuşurken aniden pili bitiyor.

“Cankurtaran” başlıklı bu görselde iPhone’un pili yine bitmiş durumda. Piksel, “pil paylaşımı” özelliği ile onu şarj eder ve kaydeder.

Bu görüntüde, ikili yıldızları izliyor. iPhone flaşla fotoğraf çekerken, Pixel yıldızları netleştiren astrofotografi modunu gösteriyor.

Google, Pixel Fold ile katlanabilir telefon sorununu da atlamamış. Pixel katlanabilir olduğunu gösterdiğinde iPhone bayılıyor!

Google’ın bu tatlı reklam kampanyası birçok kişinin beğenisini toplamayı başardı. Kullanıcılar sosyal medya platformlarında görsellerin altına olumlu yorumlar yaparak kampanyayı çok sevdiklerini ifade ettiler. Pixel satışları iPhone satışlarının onda biri kadar olsa da bu tür kampanyaların rekabeti yumuşattığını ve müşterilere hitap ettiğini söyleyebiliriz.

Google, Apple’a atıfta bulunan tek şirket değil. En büyük rakibi Samsung’un benzer pazarlama atılımlarını daha önce birçok kez gördük.

haberduzkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu