Haber

Eyyam-ı Bahur gidiyor! Yeni sıcak dalgası geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının Türkiye’yi de etkileyeceğini, hafta sonu iç bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde olacağını açıkladı.

Macit, “Afrika’dan gelecek sıcak hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar iç bölgelerde 4 ila 8 derece, Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da ise mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde olacak. Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde hissedilen yüksek nem ve sıcaklıkların daha da fazla olacağını tahmin ediyoruz.

3 GÜN SÜRECEK

İstanbul’da hava sıcaklığı bugün 35 derece, hafta sonu ise 33-34 derece olacak. Ankara’da bugün 34 dereceye, Pazar günü ise 39 dereceye kadar çıkmasını bekliyoruz. İzmir’de bugün ve Cumartesi hava sıcaklığı 36 derece.

Edirne bugün 40 derece olacak. Tekirdağ bugün 34 derece. Diyarbakır’da bugün hava 41 derece ama Pazartesi günü 43-44 dereceye çıkacak. Antalya bugün 33 derece ama nemden dolayı hissedilen sıcaklık 40 derece olacak.

Bugün havanın en sıcak olduğu iller 41 derece ile Diyarbakır ve Batman oldu. En düşük sıcaklık ise 28 ile Van olacak.

HAFTA SONUNDA SOĞUKUZ

Hafta başından itibaren kuzeybatı kesimlerde sıcaklıkların düşerek mevsim normallerine döneceğini tahmin ediyoruz. Örneğin Salı günü hava İstanbul’da 30 dereceye, Edirne’de 28 dereceye, Tekirdağ’da 30 dereceye kadar düşecek.

KAYNAK: ÖZGÜRLÜK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu