İş

600 kişinin istihdam edileceği ilçede ilanla işçi aranıyor.

Samsun Kavak Belediyesi, ilçedeki fabrikalarda çalıştırılmak üzere personel arayışlarını sürdürüyor. İhtiyaç sahibi 600 çalışanın bulunduğu ilçede zabıta ekipleri anonslarla vatandaşları iş başvurusu için belediyeye davet ediyor.

Samsun’un Kavak ilçesi, “Türkiye’nin işsizlik sorununu çözen ilçe” özelliğiyle dikkat çekiyor. Geçmişte herkesin yabancı ülkelere göç ettiği ilçe, şimdilerde büyük şehirlerden tersine göç alıyor. Geçtiğimiz yıllarda kurulan Kavak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hızla büyüyor. Yatırımcıların ilgisini çeken OSB’de yeni fabrikalar yapılıyor. Bu fabrikalar da sürekli işçi istiyor. Kavak Belediyesi, ilçede yaptığı duyurularla bu ihtiyacı karşılamaya çalışıyor. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, “İlçemizde faaliyet gösteren muhtelif iş kollarında istihdam edilmek üzere 19-35 yaş arası 600 bay ve bayan personele ihtiyaç duyulmaktadır.” denildi.

“600 kişiye acil ihtiyacımız var”

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Kavak’ın sanayi şehri olması nedeniyle çok önemli bir istihdam ihtiyacı ortaya çıktı. Şu anda Kavak’ta sokaklarımız boş. Sokakta boş gezmek yok. -30 tane kahvehane varken çok az kaldı.İş arayan 19-35 yaş arası tüm kardeşlerimiz Belediyemize müracaat etsinler.Hızlı bir şekilde yerleştireceğiz.Acil 600 kahveye ihtiyacımız var. Bu bizim için de gurur verici bir durum. Kavak bugün geldiği noktada, “Samsun ve çevre ilçelerden gelen gençlerimiz için artık bir iş kapısı oldu. Kavak’ın önümüzdeki yıllarda nüfus ve şehirleşme açısından çok daha iyi bir yerde olacağını savunuyorum” dedi.

Vatandaş memnun

Vatandaş Ramazan Aıcı, “Belediyemiz işçi arayan fabrikalarla ilgili duyurular yapıyor. İlçemizde organize sanayi çok büyük yol kat etti. Gerçekten eleman ihtiyacı var. Gençlerimize sokakta iş bulma imkanı veriyor. bu yönde eğleniyoruz.”

Nizamettin Arıl isimli vatandaş, “Kavak Belediye Başkanımız ilçeye faydalı işler yapıyor. İlçenin işsizlik sorunu çözüldü. Fabrikalar sürekli eleman arıyor. Belediye ilan veriyor. O fabrika işçi arıyor” dedi. işçi. 2 yıldır bu duyuruyu duyuyoruz.”

Vatandaş Rahmi Sevinç, “Şu anda gençler Kavak’ta istedikleri gibi iş bulabiliyorlar. Belediyeden de duyurular duyuyoruz. Şu anda Kavak’ta işsizlik sıkıntısı yok. Askerden gelen işsiz genç yok. “

Belediye her gün yaptığı duyurularla çalışanların istihdamını sağlıyor. – SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu