Ekonomi

Denizli OSB’de kurulacak Model Fabrikanın temeli Bakan Varank tarafından atıldı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilecek Denizli Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nin (Model Fabrika) temeli Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından atıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Denizli Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nin (Model Fabrika) temel atma töreninde bir konuşma yaptı. Bakanlık olarak ortak kullanım tesisleriyle girişimcilerin yükünü hafifletmeye devam ettiklerini belirten Bakan Varank, “Denizli Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi yani Denizli Model Fabrikasını bu anlayışla hayata geçireceğiz. Yalın üretim mentorluk ve dijital dönüşüm odaklı model fabrikalarımızı Denizli’ye.İnşallah 2023 yılı sonuna kadar Denizli ve çevre illerden firmalarımız buraya gelip hizmet almaya başlayacak.Sanayici ve tüccarlarımızın faydalanmasını istiyorum. Bu tesisin sağlayacağı verimlilik artışı fırsatlarının yüzde 20-30’u kadar proseslerinizi optimize ederek ve tedarik süreçlerinizi düzene sokarak verimliliğinizi yüzde 20-30 artırma imkanı sunuyor. Model fabrika gibi altyapılar bunları sağlıyor. Güneş enerjisinden faydalanmamız gerekiyor. enerji, yenilenebilir enerji… Bunu hayata geçirdiğimizde rekabet gücümüz çok daha artmış olacak ve geri tepecek. çok daha ileri bir seviyeye ulaştı.” dedi.

Model Fabrikanın işlevi hakkında bilgi veren Bakan Varank, şunları söyledi:

“Denizli’ye kazandırdığımız yatırım ve projelerin açılışının yanı sıra Denizli OSB’de hayata geçirilecek güzel bir projenin de temelini atıyoruz. Burada Denizli Organize Sanayi Bölgemizle birlikte Model Fabrika kuruyoruz.” Yalın üretime nasıl geçebilirler, verimliliklerini nasıl artırabilirler, ürettikleri ürünleri üretirken süreçlerini nasıl daha verimli hale getirebilirler.”

Bakan Varank’ın Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK) öğrencileriyle birlikte düzenlediği temel atma töreninde; Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhurbaşkanlığı ekonomi Siyaset Üyesi Nihat Zeybekci, AK Parti Milletvekili Şahin Tin, PAÜ Rektörü Prof. Önder Selim Kasaoğlu, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör ve konuklar. – DENİZLİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu