Ekonomi

EYT yönetmeliği ne zaman Meclis’e gelecek? AK Parti tarih verdi

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Emeklilikte Yaşayanların (EYT) düzenlenmesine ilişkin kanun teklifi dün TBMM’de milletvekillerinin imzasına açıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, düzenlemedeki son durumu anlattı.

“KOMİSYONU BİRKAÇ GÜN İÇİNDE GÖRECEĞİZ”

Yılmaz Tunç, önergeye AK Parti milletvekillerinin çoğunun imza attığını belirtti. Tunç, “EYT yönetmeliğini içeren yasa tasarısını milletvekillerimizin çoğunluğu imzaladı. Kısa süre içinde önergeyi Meclis’e sunacağız ve birkaç gün içinde mecliste görüşülecek.” sözlerini kullandı.

EYT KAPSAMINDA KİMLER VAR?

8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortası olanlar EYT kapsamındadır. Bu tarihten sonra hizmete girenler, düzenlemeden yararlanamayacak. Çalışanların kapsamı bakımından SSK, Emekli Sandığı veya Bağ-Kur ayrımı yapılmayacaktır.

YAŞ GEREKSİNİMİ GEREKLİ DEĞİLDİR

8 Eylül 1999 tarihinden önce istihdam edilenlerden kadınlar için 5 bin gün prim gün ve 20 yıl, erkekler için 5 bin gün prim gün ve 25 yıl sigortalılık şartı aranıyor. Prim ve sigorta sürelerini karşılayanlar, yaşına bakılmaksızın emekli olmaya hak kazanacak. Emekli Sandığı ve Bağ-Kur’da kadınlar için 20 yıl, erkekler için 7.200 gün, erkekler için 25 yıl ve 9.000 gün sigortalılık şartı aranmaktadır. Erkeklerin sigorta süresi 8 Eylül 2024 tarihinde sona erecek.

kadirliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu